Νίκος Μαγδαληνός: «Πρέπει να ξαναγαπήσουμε τη χώρα μας»
Showbiz

Νίκος Μαγδαληνός: «Πρέπει να ξαναγαπήσουμε τη χώρα μας»

Ο Νίκος Μαγδαληνός, ένας έµπειρος ηθοποιός που ξεχώρισε τον χειµώνα στο «Έγκληµα και τιµωρία» στο Εθνικό Θέατρο αλλά και στο τηλεοπτικό "Ταμάμ", ξεκίνησε να «στολίζει» το «∆έντρο» του Γιώργου Μανιώτη, ένα έργο για την κρίση µέσα στην κρίση.

«Είναι µεγάλη µου τιµή που µου ζήτησε ο ίδιος ο συγγραφέας να παίξω αυτό το έργο», λέει ο ίδιος στη Real και συνεχίζει: «Πρόκειται για ένα έργο σχεδόν µπεκετικό. Ο ήρωας, ένας άνθρωπος σαν εµάς, ξαφνικά βρέθηκε στον δρόµο, άστεγος πια, και αποφασίζει να κάνει Χριστούγεννα όπως έχει συνηθίσει. Ψάχνει να βρει ένα δέντρο, το στολίζει µε διάφορα πράγµατα που βρίσκει στα σκουπίδια, πράγµατα ενός κόσµου που έχασε. Το µόνο που πρόλαβε είναι να στείλει στο εξωτερικό τα παιδιά του, µε τα οποία δεν θέλει να έχει επαφή για να µη µάθουν την κατάντια του. Παίρνει τα γράµµατά τους και δεν τα διαβάζει. Αυτός ο άνθρωπος αναρωτιέται τι έκανε, σε τι έφταιξε και έφτασε έως εδώ. Θέλει να συναντήσει έναν από αυτούς που αποφασίζουν για τις ζωές µας και τις διαλύουν, για να τον ρωτήσει. Τελικά τον συναντάει στα όνειρά του».
Είναι επώδυνη η κάθοδος στις ρίζες του κακού;
Όλα είναι θέµα εσωτερικής απόφασης, για να είναι υποφερτή η συνέχεια. Είναι απίστευτος παραλογισµός αυτό που συµβαίνει, δεν υπάρχει κανείς που να µην ξέρει ότι έχουµε πτωχεύσει, όµως από όλες τις πλευρές µάς σπρώχνουν ακόµα πιο βαθιά, συνεχίζουµε να βυθιζόµαστε.
Οι δικές µας ευθύνες;
Πρέπει να ξαναγαπήσουµε τη χώρα µας, πραγµατικά όµως. Νοµίζουµε ότι έχει ηµεροµηνία λήξης όλο αυτό που συµβαίνει, εγώ δεν το πιστεύω. Πιστεύω ότι η αλλαγή θα γίνει µε βία, όπως όλες οι επαναστάσεις. ∆εν είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαµε. Τίποτα δεν µας χαρίστηκε, τα έχουµε χρυσοπληρώσει όλα. Ισως ζούµε ένα πολύ µοντέρνο πραξικόπηµα.

12,/5 02,55 πρ 10

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved