Αντώνης Ρέμος: «Η Μαρινέλλα είναι για μένα οικογένεια, μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα»
Showbiz

Αντώνης Ρέμος: «Η Μαρινέλλα είναι για μένα οικογένεια, μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα»

Για τη συνεργασία του με την Μαρινέλλα και για όλα όσα του έχει διδάξει η «μεγάλη κυρία» του Ελληνικού τραγουδιού, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αντώνης Ρέμος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με τη Μαρινέλλα, και μάλιστα κάθε φορά συνηθίζεις να λες πως λειτουργείς με τη μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, ως «μαθητής». Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει;


«Η Μαρινέλλα είναι για μένα οικογένεια, μάνα, μεγάλη αδελφή, δασκάλα. Είναι μεγάλη αγάπη. Εννοείται ότι δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις από τη Μαρινέλλα, είναι πηγή γνώσης και εμπειριών. Τρελαίνομαι να ακούω ιστορίες παλιές, να ανακαλύπτω μικρά μυστικά. Είναι ένας άνθρωπος απόλυτα ζωντανός και δραστήριος, δεν ησυχάζει, δεν ηρεμεί, έχει πάντα όρεξη για κάτι καινούριο και, το κυριότερο, έχει πάντα τη διάθεση να προσφέρει τις γνώσεις της και αυτό την καθιστά μεγάλη δασκάλα. Είναι τεράστιο κεφάλαιο η Μαρινέλλα για την ελληνική μουσική και ένα παγκόσμιο φαινόμενο για την ποιότητα της φωνής της»


Τι σου έμαθε από τις προηγούμενες σας συνεργασίες και τι εισπράττεις από αυτήν τώρα;


«Δεν θυμάμαι να σου πω ακριβώς ανά συνεργασία τι μου έχει δώσει η Μαρινέλλα ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι με καθοδηγεί πάντα σωστά, όταν μοιράζομαι μαζί της έναν προβληματισμό είναι πάντα ψύχραιμη και με συμβουλεύει. Η σχέση μας έχει χτιστεί βήμα-βήμα και η παρουσία της στη ζωή μου είναι πολύ σημαντική»


Μαζί θα παρουσιάσετε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Τι μνήμες έχεις από τη φωνή του Στέλιου; Πόσες φορές «πάτησες» επάνω στη φωνή του μεγαλύτερου Έλληνα ερμηνευτή για να πεις δικά σου τραγούδια;


«Οι μνήμες οι δικές μου από τον Στέλιο Καζαντζίδη και τη φωνή του είναι οι μνήμες που έχει όλος ο λαός. Ήμουν παιδί όταν πρωτογνώρισα-άκουσα τον Στέλιο Καζαντζίδη. Τον θαύμαζα τον Καζαντζίδη, τον άκουγα με πολύ θαυμασμό, μου άρεσε η φωνή του, ο τρόπος που προσέγγιζε τα τραγούδια, η αμεσότητά του, η απλότητά του, η σεμνότητά του. Ήταν πάντα αφοσιωμένος στο τραγούδι, το αγαπούσε πολύ, πιο πολύ εκεί «πάτησα» αν θέλεις, να προσπαθώ να είμαι πιο σεμνός – ο κάθε καλλιτέχνης κάνει την πορεία του, καλό είναι να μην αποσπάται από σειρήνες. Η μουσική και το τραγούδι είναι μεγάλες αγάπες. Ένα κομμάτι της συναυλίας που έχει να κάνει και με τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, είναι πράγματι αφιερωμένο στον Στέλιο Καζαντζίδη – έχει πει πάρα πολλά από τα τραγούδια του Χρήστου ο Στέλιος και πραγματικά αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να πω αυτά τα τραγούδια με τη Μαρινέλα, μεγάλη στιγμή αυτή. Ήταν τόσα χρόνια δίπλα του, έχει τόσες ιστορίες να μοιραστεί...», λέει ο τραγουδιστής στο Down Town Κύπρου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved