Ιαν Στρατής: «Ήμουν αρνητικός απέναντι στα talent shows γιατί…»
Showbiz

Ιαν Στρατής: «Ήμουν αρνητικός απέναντι στα talent shows γιατί…»

Τον ανατρεπτικό χαρακτήρα του με τις απόλυτες απόψεις πάνω σε πολλά θέματα τα πλήρωσε από νωρίς ακριβά, καθώς στη Γ’ Γυμνασίου έμεινε στο μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής -το μισούσε- με αποτέλεσμα να αλλάξει σχολείο.

Ο Ίαν Στρατής συνέχισε σε Γενικό Λύκειο, αλλά δεν ήταν ποτέ καλός μαθητής. Το αντίθετο. «Δεν γούσταρα καθόλου τη βυζαντινή μουσική και δεν έδινα σημασία. Πήγα στο γενικό σχολείο και τελείωσα με κακό βαθμό. Δεν έβρισκα ενδιαφέρον στο σχολείο. Από τη μια ήταν κακοί οι δάσκαλοι, από την άλλη ήμουν αφοσιωμένος στη μουσική, αφού τότε είχα ήδη το γκρουπ μου, το Μετάσωμα. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα ότι το διάβασμα του σχολείου σε βοηθά να διαμορφώσεις άλλο τρόπο σκέψης», λέει στο «thema people». Καθώς ένιωθε ταγμένος στη μουσική, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο «X -Factor».

«Η αιτία ήταν ότι έβλεπα ανθρώπους γύρω μου να κάνουν πράγματα στη μουσική και να είναι λιγότερο ταλαντούχοι. Ήμουν αρνητικός απέναντι στα talent shows γιατί πίστευα ότι σε βλέπουν ως προϊόν και σε εκμεταλλεύονται. Τώρα που είμαι μέρος αυτού συνειδητοποιώ ότι ναι, σε εκμεταλλεύονται, αλλά με θετικό τρόπο», δηλώνει. Ομως, δεν εκμεταλλεύεται κι αυτός το παιχνίδι για να μπει στο μουσικό χώρο; «Η αλήθεια είναι ότι αλληλοεκμεταλλευόμαστε. Ωστόσο, είναι ηλιθιότητα να ζούμε στο 2016 και ένας μουσικός για να αναδειχτεί να πρέπει να βγει στην τηλεόραση. Τα κορίτσια μου έλεγαν ότι με βρήκαν στο YouTube τώρα. Αν κάποιος θέλει να ακούει σοβαρή μουσική, πρέπει να ψάχνεται», απαντά στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved