Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Εδώ και έξι χρόνια κατάργησα και την τηλεόραση»
Showbiz

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Εδώ και έξι χρόνια κατάργησα και την τηλεόραση»

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου όταν η θέση του έμοιαζε με επικίνδυνη αποστολή.

Χωρίς φαντεζί καλλιτεχνικές επιλογές, συνέταξε το φετινό πρόγραμμα σε χρόνο-ρεκόρ, αφήνοντάς τους όλους ικανοποιημένους. Από το Θέατρο του Νέου Κόσμου βρέθηκε στο νέο κόσμο του Φεστιβάλ χωρίς εμφανείς αλλαγές. Δεν έχασε το χιούμορ του, δεν πήρε smartphone, δεν αγόρασε κοστούμι.

«Παραμένω ο Βαγγέλης. Δεν ήρθα στο Φεστιβάλ για να διαγράψω τον εαυτό μου» διευκρινίζει. «Δεν θα γίνω άλλος άνθρωπος επειδή έγινα καλλιτεχνικός διευθυντής». Μπορεί, όμως, κανείς να κλείσει τα μάτια και να παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει παρασκήνιο στο χώρο του πολιτισμού;

«Με ενδιαφέρουν οι ανθρώπινες σχέσεις, δεν με ακουμπάει το παρασκήνιο. Παλιότερα υπήρχαν οι αυλές, οι ματιές πίσω από τις γρίλιες, το κουτσομπολιό, το θάψιμο. Σήμερα έχουμε το Facebook. Είναι εύκολο να παρασυρθείς και να χάσεις τον ύπνο σου και την ενέργειά σου, αλλά έτσι χάνεις τη δημιουργικότητά σου». Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και η τηλεόραση, που σου θυμίζει τι είπε ο ένας και ο άλλος.

«Εδώ και έξι χρόνια κατάργησα και την τηλεόραση. Για την ακρίβεια, στο σπίτι μου παίζει μόνο το κανάλι Mezzo με κλασική και τζαζ μουσική. Αλλά κυρίως ακούω ραδιόφωνο και διαβάζω εφημερίδες. Δεν μου αρέσουν τα απρόσωπα ηλεκτρονικά μέσα, δεν στέλνω emails, προτιμώ να πάρω τηλέφωνο. Όπως δεν μου ταιριάζουν και τα μπαρ – άλλωστε ποτέ μου δεν έχω βρει δουλειά μέσα από επαφές σε μπαρ. Θεωρώ πιο δημιουργικό το να πάω για φαγητό, να μιλήσω και να ακούσω τον άλλο» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved