Γιώργος Δούκας: Από το τραγούδι στη συγγραφή βιβλίου και σεναρίων
Showbiz

Γιώργος Δούκας: Από το τραγούδι στη συγγραφή βιβλίου και σεναρίων

Ο Γιώργος Δούκας άφησε το τραγούδι και πλέον ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων και σεναρίων. 

«Αυτό που επιθυμούσα πιο πολύ στη ζωή μου, όταν ανέβηκα στις πίστες, ήταν να τραγουδήσω με τον Γιάννη Πάριο και να κάνω χρυσό δίσκο. Τα πέτυχα και τα δύο, αλλά τότε σκεφτόμουν σαν Δούκας. Σήμερα σκέφτομαι σαν Γιώργος» αναφέρει στην «Espresso».

Εμφανίσθηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα, από τον Γιάννη Πάριο και τον Στέφανο Κορκολή μέχρι την Αλέκα Κανελλίδου και τον Αντώνη Ρέμο, και τη δεκαετία του '90 όλοι μιλούσαν για τον νεαρό με τα έντονα χαρακτηριστικά, που τραγουδούσε καλά, είχε άψογη σκηνική παρουσία και ζηλευτούς κοιλιακούς. «Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής μου υπήρξα αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, με αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό μου. Γι' αυτό και έχω τέτοιο κορμί!» αποκαλύπτει.

«Καταρχάς, η φήμη πως υπήρξα το τρίτο πρόσωπο στον γάμο του Γιάννη Πάριου με τη Σοφία Αλιμπέρτη και χώρισαν ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Φίλος ήμουν με τη Σοφία και το απέδειξε ο χρόνος ότι τίποτα δεν υπήρξε μεταξύ μας. Αν πρέπει να απολογηθώ για το μεγαλύτερο λάθος που έκανα στην καριέρα μου, θα ξεκινήσω με την απόφασή μου να κρατήσω εκείνη την εποχή το Ποσειδώνιο μόνος μου - και ενώ είχα τις δυνατότητες, ως πράξη θεωρήθηκε προκλητική και προσβλητική για φτασμένους καλλιτέχνες και τις γνωστές "παρέες", που ποτέ δεν υπήρξα μέλος τους. Είχα, όμως, έπαρση και... καλάμι, και το ένα λάθος έφερνε το άλλο. Σε όλα έφταιξα, κι ας ήταν ιδέες άλλων. Εγώ δεν έπαιρνα τις αποφάσεις; Σ' εμένα λοιπόν ανήκουν η επιτυχία και η αποτυχία» αποκαλύπτει ο τραγουδιστής.

Ο θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του, Ευριπίδη, το 2007, τον «ισοπέδωσε», γιατί ήταν η εποχή που ο Γιώργος Δούκας βρισκόταν πλέον στα αζήτητα επαγγελματικά και ζούσε κλεισμένος στο σπίτι του, δίνοντας μάχη με την κατάθλιψη.

Πίστευε ότι και το δικό του τέλος δεν ήταν μακριά, αφού μια λανθασμένη ιατρική γνωμάτευση «έδειξε» καρκίνο στο στομάχι. «Πέρασα» -όπως λέει- «τρία χρόνια μεγάλης ταλαιπωρίας και εξετάσεων, κάνοντας καθημερινά ενέσεις κορτιζόνης. Όταν, επιτέλους, γιατροί από κλινική του εξωτερικού με διαβεβαίωσαν πως δεν υπήρχε κακοήθεια, αλλά επρόκειτο για αιμάτωμα, ευχαρίστησα τον Θεό».

Ο τραγουδιστής τα χρόνια της αποχής του από τη δισκογραφία ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίων και ενός βιβλίου, το οποίο τελείωσε πριν από λίγες εβδομάδες. «Η μουσικοθεατρική παράσταση "Τριπλοπενιές", σε σκηνοθεσία Μπέσυς Μάλφα, θα ανέβει και φέτος στη σκηνή, ενώ ο Αλέξανδρος Ρήγας θα σκηνοθετήσει μια επίσης ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία μου. Νιώθω υπερήφανος που με συγχαίρουν κορυφαίοι δημιουργοί, όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γρηγόρης Βαλτινός και σημαντικοί πρωταγωνιστές. Αυτό μου δίνει ζωή. Αλλά παραμένω τραγουδιστής, μη νομίζετε πως θα ανέβω στη σκηνή».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved