Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Ο Fabre είναι σπουδαίος καλλιτέχνης»
Showbiz

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: «Ο Fabre είναι σπουδαίος καλλιτέχνης»

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος μίλησε για την ιστορία του Jan Fabre που επικρίθηκε και εκδιώχθηκε ως «ανεπιθύμητος».

«Ο Fabre, κατά τη γνώμη μου, είναι σπουδαίος καλλιτέχνης. Βέβαια, κάποια έργα του μου αρέσουν και κάποια όχι. Πιστεύω, όμως, πως ήρθε ως καλλιτεχνικός επιμελητής, όπως όταν πηγαίνει και σε άλλες χώρες. Αναλαμβάνει ένα μέρος του προγράμματος. Όχι όλο. Θεωρώ, λοιπόν, ότι έπρεπε να υπάρχει μια ομάδα Ελλήνων παράλληλα με τον Jan Fabre, ο οποίος θα συνεργαζόταν μαζί τους και θα είχε την ευθύνη για ένα σημαντικό τμήμα του φεστιβάλ. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε και δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις».

Πάντως, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος συμμετείχε στις συνελεύσεις καλλιτεχνών πριν και μετά την αποπομπή του Fabre, όπου και τον αποκάλεσαν «persona non grata». «Φυσικά και πήρα μέρος σε αυτές τις συνελεύσεις στο θέατρο Σφενδόνη. Και διαφώνησα με αυτόν τον όρο. Πώς μπορούμε να αποκαλέσουμε ένα συνάδελφο καλλιτέχνη “persona non grata”; Ως υπερταλέντα; Όποια λάθη και αν έγιναν, δεν ήταν εχθρός μας. Ούτε καν τον ζήσαμε. Είναι ένας προοδευτικός καλλιτέχνης και όχι ένας δικτάτορας. Μάλιστα και στις δύο συνελεύσεις είπα ποιος είναι και είμαι χαρούμενος επειδή κανείς δεν διαφώνησε, αν και υπήρχε ένταση. Διαχώρησα τη θέση μου, δεν υπέγραψα το κείμενο και τοποθετήθηκα στο ζήτημά του αντικειμενικά. Χωρίς να τον ξέρω, ούτε να έχω συνεργαστεί μαζί του. Απλώς πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πολιτιστικοί Kαιάδες όπου πετάμε όποιους καλλιτέχνες δεν μας αρέσουν».

Όσο για αν δεχόταν καλλιτεχνική πρόταση που πιθανόν του γινόταν απάντησε στο περιοδικό «People»: «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να του κάνω εγώ πρόταση και όχι να μας κάνει εκείνος. Θα ήθελα να ανεβάσει το Φεστιβάλ παράστασή του. Δεν είναι αποκλεισμένος. Δεν είναι “persona non grata”. Βέβαια δεν ξέρω πόσο θυμωμένος είναι και αν θέλει να ξαναδεί την Αθήνα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved