Χρήστος Παπαδόπουλος: «Όταν διαλυθήκαμε ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια»
Showbiz

Χρήστος Παπαδόπουλος: «Όταν διαλυθήκαμε ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια»

Ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα στην Ελλάδα ήταν τα Παιδιά από την Πάτρα. Τα δύο από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης Δεληκούρας απαντούν σε όλα. 

-Ποια η πινελιά του κάθε μέλους που έκανε το συγκρότημα ξεχωριστό;

Β.Δ.: «Εδώ θα χρησιμοποιήσουμε τα λόγια ενός κορυφαίου, του Άκη Πάνου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Πάνου, εγώ ήμουν το μυαλό, ο Λάμπρος Καρελάς η φωνή και ο Χρήστος Παπαδόπουλος η ψυχή» τόνισε στο Καρφί.

-Ποιο τραγούδι πιστεύετε ότι αγάπησε περισσότερο ο κόσμος και ποιο εσείς;

ΧΠ..: «Ο κόσμος αγάπησε το «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός» σε στίχους Στράτου Ατταλίδη και μουσική Άκη Πάνου. Ωστόσο μεγάλες επιτυχίες έγιναν και τραγούδια όπως: «Αλήτης», «Λαϊκό τσα-τσα», «Σε ζητώ», «Πίνω μπύρες», «Ο τρελός», «Ο Αλέφαντος», «Δε χρωστάω», «Έτσι γουστάρω εγώ» κ.ά. Σε εμένα προσωπικά μου αρέσει το τραγούδι «ο Άνεμος» που έδωσα το 2008 στον Γιώργο Νταλάρα.»

-Μία στιγμή-περιστατικό που έχει χαραχτεί στη μνήμη σας από την πορεία του συγκροτήματος;

Β.Δ.: «Η ιαχή του κόσμου, από 80.000 άτομα, όταν παίξαμε τις πρώτες νότες του «Δεν θέλω τη συμπόνια κανενός» στη συναυλία της Ε.Μ.Σ.Ε. στο Ολυμπιακό Στάδιο το 1986.»

-Πώς νιώσατε όταν διαλύθηκε η συνεργασία σας και ποια τα συναισθήματά σας σήμερα με τη «μερική» επανένωση;

Χ.Π.: «Σίγουρα όταν διαλυθήκαμε ένιωσα μεγάλη ανασφάλεια. Για να πω την αλήθεια, εγώ μέχρι το ΄88 δεν είχα τραγουδήσει ποτέ σε μικρόφωνο, γιατί είχαμε τρεις καταπληκτικές φωνές, Βαγγέλη Δεληκούρα, Λάμπρο Καρελά, Αργύρη Παπαγεωργίου. Το ’88 πήγα στο Βερολίνο για να μάθω να τραγουδάω, τουλάχιστον, κακοποιώντας τα αυτιά των Γερμανών. Οπωσδήποτε είμαι χαρούμενος που μετά από 22 χρόνια έχω πείσει τον Βαγγέλη Δεληκούρα να εμφανιστεί ξανά δίπλα μου, και μάλιστα στην Πάτρα, την πόλη ορόσημο που ξεκινήσαμε.»

-Τι να περιμένουμε από τις εμφανίσεις σας;

Β.Δ.: «Οι εμφανίσεις μας στο Θερινό Χάραμα -έναν από τους καλύτερους μουσικούς χώρους που έχει η χώρα- θα περιλαμβάνουν τις επιτυχίες μας ενορχηστρωμένες από τον μουσικό Johnny Ανδριόπουλο, με συνοδεία 12μελούς ορχήστρας που περιλαμβάνει τέσσερα πνευστά, σε ένα σχήμα με έθνικ προσέγγιση, σύγχρονη διάθεση και σκηνοθετική επιμέλεια του Διονύση Βούλτσου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved