Παπαδόπουλος-Δεληκούρας: Δεν «καβαλήσαμε ποτέ το καλάμι»
Showbiz

Παπαδόπουλος-Δεληκούρας: Δεν «καβαλήσαμε ποτέ το καλάμι»

Τα δύο από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος, Τα παιδιά από την Πάτρα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης Δεληκούρας μιλούν για την συνεργασία τους με την Νάντια Μπουλέ επί σκηνής. 

-Πώς επιλέξατε να είναι μαζί σας η Νάντια Μπουλέ; Τι πιστεύετε ότι θα προσφέρει στο σχήμα;

Χ.Π.: «Τη Νάντια Μπουλέ την είδα πέρυσι σε μια μουσική σκηνή με τον Μανώλη Λιδάκη. Mου άρεσε σαν τραγουδίστρια και ξεχώρισα την ιδιαίτερη ερμηνεία της στο τραγούδι «Un ano de Amor» από ταινία του Αλμοδόβαρ. Εκτιμώ πως είναι μία πολύ καλή επιλογή του κ. Οικονόμου για το Θερινό Χάραμα» τόνισε στο Καρφί.

-Πιστεύετε ότι η γνήσια λαϊκή μουσική τείνει να εξαφανισθεί;

Χ.Π.: «Η λαϊκή μουσική εκφράζει τον μέσο Έλληνα και είναι η κουλτούρα της χώρας μας, που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί. Απλά εμφανίζεται την κάθε εποχή με διαφορετικό τρόπο και εκφράζεται από εκάστοτε καινοτόμους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης το ’40, ο Μίκης Θεοδωράκης το ’60. Έτσι και σήμερα νεαρά παιδιά που παράγουν λαϊκό τραγούδι, θα είναι οι καινοτόμοι της εποχής μας.»

-Γιατί σας αγαπάει τόσο πολύ ο κόσμος; Τι το διαφορετικό πιστεύετε ότι συναντά σε εσάς;

Β.Δ.: «Πιστεύω πως ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μας είναι το ότι ακόμα και την εποχή των μεγάλων επιτυχιών ήμασταν απλοί με τον κόσμο, άμεσοι και προσιτοί. Δεν «καβαλήσαμε ποτέ το καλάμι», που λέμε.»

-Πώς ήταν όλα αυτά τα χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος η πορεία σας; Αισθανόσασταν ότι κάτι λείπει;

Χ.Π.: «Σίγουρα μου έλειπαν οι σπουδαίες φωνές και οι στιγμές του συγκροτήματος «Τα παιδιά από την Πάτρα», αλλά μου έκανε και ένα καλό καθώς συνέχισα δημιουργώντας τη δική μου πορεία. Με τα «παιδιά» ήταν όλα πιο εύκολα λόγω των μεγάλων επιτυχιών. Μόνος εργάστηκα σκληρά για να έχω φτάσει σήμερα στο επίπεδο να μετρώ, μεταξύ άλλων, τη σύνθεση μουσικής για 15 ελληνικά σίριαλ και 4 ταινίες.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved