Μίμης Πλέσσας: «Η μουσική είναι έρωτας, όπως και η ίδια η επιστήμη»
Showbiz

Μίμης Πλέσσας: «Η μουσική είναι έρωτας, όπως και η ίδια η επιστήμη»

Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας άνθρωπος που τα έχει ζήσει όλα. Πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει ο έρωτας στη ζωή του; Τα καλύτερα έργα τα έχει γράψει ύστερα από χωρισμό ή εξαιτίας μίας μεγάλης αγάπης;

«Η μουσική είναι έρωτας, όπως και η ίδια η επιστήμη. Ο έρωτας είναι ένας άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται η σύγχρονη και η κλασική επιστήμη και τέχνη, οι επιφυλάξεις που μπορεί να έχουν όλοι οι αντιρρησίες. Σας επιτρέπω να έχετε τη μεγαλύτερη επιφύλαξη σε όσα λέω. Να το κάνετε, όμως, με αγάπη» τόνισε στην Espresso.

-Έτσι γεννήθηκε και η αγάπη για τη ζωγραφική.

«Τα έργα μου είναι από καμένα υλικά, τα οποία είχα στο σπίτι μου από την τρίτη πυρκαγιά που μας έβαλαν, μετά τις δασικές φωτιές στη Πεντέλη. Τα αποκαΐδια τα μάζεψα. Εκείνη τη φορά η φωτιά... είχε χιούμορ, άλλαξε κατεύθυνση λόγω αέρα την τελευταία στιγμή.»

-Ξέρουμε πολλά για τον σύνθετη και δημιουργό Μίμη Πλέσσα, αλλά λίγα για την προσωπική του ζωή. Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε στη Λουκίλα Καρρέρ και προχωρήσατε σε δεύτερο γάμο;

«Η Λουκίλα ήταν φανατική συλλέκτρια και ήξερε απέξω όλο μου το έργο. Τραγούδια που δεν θυμόμουν καν ότι είχα γράψει μου τα έφερνε και μου τα… σύστηνε κι επέμενε για τη διαχρονικότητά τους. Συχνά στις συναυλίες επέμενε -και εξακολουθεί να το κάνει- να συμπεριλάβουμε τραγούδια που εγώ θεωρούσα ότι δεν τα ήξερε κανείς και βεβαίως το αποτέλεσμα τη δικαίωνε πάντα, γιατί τα τραγουδούσαν όλοι! Μέσω αυτής της της αγάπης για το έργο μου με έκανε να το ανακαλύψω εκ νέου κι εγώ. Της χρωστάω την αναβίωσή του. Σε αυτό βοήθησαν, βέβαια, και οι εκπομπές που κάνει σχεδόν 30 χρόνια στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και κατέληξαν σε μία γεμάτη σεβασμό και αγάπη 25χρονη σχέση.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved