Σταμάτης Φασουλής: «Είµαι βαρύτατα θλιµµένος για την πολιτική µας κατάντια»
Showbiz

Σταμάτης Φασουλής: «Είµαι βαρύτατα θλιµµένος για την πολιτική µας κατάντια»

Στο παρελθόν ο Σταμάτης Φασουλής απολάμβανε και μαζί του κι εμείς να βγαίνει σε τηλεοπτικές εκπομπές και να σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο της πολιτικές εξελίξεις. Πλέον δεν το κάνει.

-Σπάνια «βγαίνεις» στην τηλεόραση. Παλιά σε απολαµβάναµε να «κεντάς» σε πολιτικές εκποµπές, καταθέτοντας καίριες απόψεις...

«Για ποια πολιτική να µιλήσω τώρα, στην εποχή της µεγάλης σφαγής; Προτιµώ να σιωπώ. Είµαι βαρύτατα θλιµµένος για την πολιτική µας κατάντια, για το γεγονός πως βρισκόµαστε µπροστά σε έναν γκρεµό και αντί να υπάρξει συσπείρωση, υπάρχει πολεµικό κλίµα. Σιωπώ λοιπόν και κάνω θέατρο, που είναι το «οξυγόνο» µου, είναι το καταφύγιό µου. Ευτυχώς που το έχω»!

-Τον καιρό αυτό ετοιµάζεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», που πρόκειται να ανέβει στο Βασιλικό Θέατρο από την 1η Ιουλίου.

«Ήταν ένα έργο που πάντα µε κέντριζε και που είχα συζητήσει να το ανεβάσω παλιά µε τον θεατρικό επιχειρηµατία Γιώργο Λεµπέση. Είχα κάνει την «Γκόλφω» -σου µιλάω για την εποχή των δεινοσαύρων, τόσο παλιά!- και τον είχαµε σκεφτεί τον «Αγαπητικό», αλλά δεν προχώρησε. Οταν ήρθε η πρόταση από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, είπα µε µεγάλη χαρά το «ναι»... Βλέπω ότι αγωνίζεται µε όλη του τη δύναµη γι’ αυτό µε το δεξί του χέρι, τη Μαρία Τσιµά, παρακολουθώ το πόσες ώρες δουλεύει στοχεύοντας στα καλύτερα και αποφάσισα να φτιάξω για το Βασιλικό του το έργο αυτό του ∆ηµήτριου Κοροµηλά, µε µια οµάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Όλοι µαζί ετοιµάζουµε µια παράσταση που θα κρατήσει συντροφιά στους Θεσσαλονικείς».

- ∆εν είναι «έρωτας» αυτή η υπέροχη πόλη;

«Είναι µια πόλη που αγαπώ. Μόνο και µόνο που, ό,τι κι αν έχεις, βγαίνεις στο λιµάνι και βλέπεις αυτή τη θέα, χαλαρώνεις και ηρεµείς...»

-Σε περιµένει «µαραθώνιος» µετά τον «Αγαπητικό της βοσκοπούλας», Σταµάτη...

«Μα, σταµάτησε ποτέ ο «µαραθώνιός» µου; Θα προχωρήσω τη διασκευή της «Νίκης» του Χρήστου Χωµενίδη, µαζί µε τον Γιώργο Λύρα για το ανέβασµά της στον «Ελληνικό Κόσµο», µε τους Κοµνηνού, ∆ηµητροπούλου, Παπακωνσταντίνου, Μάινα, Λογοθέτη, Μουµούρη κ.ά. Παράλληλα, θα ετοιµάσω το «Με µια ανάσα» της Ζίνι Χάρις, µε την Ελένη Ράντου, για το «∆ιάνα» - δίπλα της θα παίξουν οι Ουζουνίδου, Ηλίας, Πουλάκης».

-Στο «µενού» όµως υπάρχει και Μαρινέλλα!

«Ναι, θα σκηνοθετήσω τη Μαρινέλλα και τον Τάκη Ζαχαράτο στην παράσταση «Στον καθρέφτη του Παλλάς», που θα ανέβει τον ∆εκέµβριο σε κείµενα του Γιάννη Ξανθούλη. Τρελός «µαραθώνιος», αλλά µε κεντρίζει και µε γοητεύει το να ετοιµάζοµαι παράλληλα για διάφορα και διαφορετικά πράγµατα που µε αφορούν. Κάνω πρόβες στη Θεσσαλονίκη για τον «Αγαπητικό», γυρίζω για το «Your face sounds familiar», θα πάω στη Σίφνο, το νησί που λατρεύω, για να προχωρήσω τη διασκευή της «Νίκης» και να κάνω βουτιές, θα γυρίσω για την Ελένη Ράντου, τη Μαρινέλλα και τον Τάκη, τη «Νίκη»...»
Πηγή: Real Life

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved