Θεοφανία Παπαθωμά: «Ακόμα δε με τρομάζει ο χρόνος»
Showbiz

Θεοφανία Παπαθωμά: «Ακόμα δε με τρομάζει ο χρόνος»

Η Θεοφανία Παπαθωμά σε συνέντευξή της μίλησε για τη πίστη της στον Θεό και εξομολογήθηκε αν έχει κάνει ψυχοθεραπεία.

Την επόμενη σεζόν επιστρέφεις θεατρικά.

Ναι, αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε μια πολύ ωραία φάση διακοπών και παράλληλα δημιουργίας. Ετοιμάζουμε το θεατρικό που θα ανεβάσουμε το χειμώνα. Θα υποδυθώ τη φιλόσοφο Υπατία σε ένα καταπληκτικό κείμενο του Βάσου Βογιατζόγλου, που απαντά στα αιώνια ερωτήματα του ανθρώπου. Ένα φιλοσοφικό-ποιητικό κείμενο πάνω στις αλήθειες της ζωής.

Ισχύει πως σπουδάζεις φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια;

Εδώ και επτά χρόνια παρακολουθώ μαθήματα πρακτικής φιλοσοφίας, τα οποία με έχουν βοηθήσει πολύ. Μου έχουν αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον κόσμο.

Ακολουθείς το δρόμο της λογικής ή της καρδιάς;

Σκέφτομαι πολύ καλά όλες τις παραμέτρους, τα συν, τα πλην και τι αντίκτυπο θα έχουν οι πράξεις μου, και μετά κάνω πάντα αυτό που με εκφράζει περισσότερο.

Στο Θεό πιστεύεις;

Πιστεύω «εις έναν θεόν, πατέρα, παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων!». Και τα αόρατα είναι αυτά που με απασχολούν πάντα περισσότερο.

Ο χρόνος σε τρομάζει;

Δεν με τρομάζει ακόμα. Αισθάνομαι ότι θα αρχίσει να με τρομάζει όταν αρχίσει να λιγοστεύει, αλλά τότε πιστεύω ότι θα είμαι αρκετά σοφή για να μη με τρομάζει. Ότι θα έχω συμβιβαστεί με το θάνατο και θα τον αναμένω γλυκά!

Σε ψυχολόγο έχεις πάει;

Σε ψυχολόγο δεν έχω πάει, όχι. Χρησιμοποιώ όμως διάφορες εναλλακτικές πρακτικές που οδηγούν στην αυτογνωσία. Η αποτελεσματικότερη όλων είναι η πρακτική φιλοσοφία.

Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved