Αποστολάκης: «Ο θεατής δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα από το “Ένα εξοχικό παρακαλώ”»
Showbiz

Αποστολάκης: «Ο θεατής δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα από το “Ένα εξοχικό παρακαλώ”»

Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την παράσταση «Ένα εξοχικό παρακαλώ» που ανεβαίνει στο θέατρο «Αθηνά».

«Ένα εξοχικό, παρακαλώ». Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση...

Χαιρόμαστε πολύ που ανεβάσαμε αυτή την παράσταση φέτος η οποία μας καλύπτει πλήρως, γιατί είναι δροσερή και θα καλύψει το κοινό. Είναι μία καλοκαιρινή παράσταση και είναι φάρσα: Ανοίγει η πόρτα, κλείνει η πόρτα, υπάρχει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και, στη συνέχεια, συμβαίνουν ανατροπές τέτοιες, που ο θεατής δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα από τα γέλια, γιατί ο ρυθμός είναι γρήγορος και μένει μέχρι το τέλος του έργου για να δει τι θα συμβεί.

Γιατί το καλοκαίρι είναι ταυτισμένο με την κωμωδία;

Είναι φυσικό αυτό. Το καλοκαίρι τι να δει; Εδώ και τον χειμώνα μέσα στην κρίση, θέλει να πάει στο θέατρο για να χαρεί. Πιστεύω -πρώτη φορά το λέω αυτό και τώρα μου ήρθε- ότι οι άνθρωποι που τρελαίνονται να βλέπουν δράμα έχουν λύσει τα προβλήματα τους και ζούνε λίγο άνετα... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά είναι η άποψη μου.

Το γέλιο βοηθάει; Με άλλα λόγια, όταν βλέπουμε αυτά που μας βαραίνουν, ξεχνάμε;

Φυσικά. Μπαίνεις σε μια διάθεση που είναι εντελώς διαφορετική από την καθημερινότητα. Να ξέρετε ότι η κωμωδία είναι ένα δράμα στο τετράγωνο. Γελάς με κάτι που υποφέρει και πρέπει να υποφέρει πολύ. Όταν μάλιστα υποφέρει παραπάνω από σένα, είναι καταλύτης, γιατί εσύ λες «γελάω... Μου συμβαίνουν λιγότερο άσχημα». Είναι σε πιο δύσκολη θέση ο άλλος.

Πόσο επίκαιρο είναι το συγκεκριμένο έργο;

Είναι ένα καινούργιο έργο που δεν το έχει δει κανένας, δεν μοιάζει με κάτι άλλο. Το έγραψε ο Γιώργος Φειδάς φέτος. Αφορά τα ζευγάρια που μέσα στην οικονομική κρίση, με τα έντονα οικονομικά προβλήματα να κλυδωνίζουν τη σχέση τους, χωρίζουν, πουλάνε το σπίτι τους για να γλιτώσουν τους φόρους και τον ΕΝΦ1Α, και όλα αυτά... Σ' αυτό το έργο, κάθε άνθρωπος θα βρει έναν χαρακτήρα με τον οποίο μπορεί να ταυτιστεί.

Πηγή: Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved