Η συγκλονιστική ιστορία του Δημήτρη Κωνσταντάρα: Ο καρκίνος και οι μέρες ζωής που του απέμεναν
Showbiz

Η συγκλονιστική ιστορία του Δημήτρη Κωνσταντάρα: Ο καρκίνος και οι μέρες ζωής που του απέμεναν

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη κάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας μέσα από το νέο του βιβλίο, στο οποίο αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που πέρασε όταν πάλεψε με το θηρίο του καρκίνου για την ίδια του τη ζωή.

Το βιβλίο έχει τον τίτλο «Άσπρο πουκάμισο και κόκκινα παπούτσια» και σ’ αυτό δίνει «εικόνες» εκείνων των δύσκολων ημερών. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ο ίδιος δημοσίευσε για την ημέρα που μάθαινε ότι πάσχει από καρκίνο στο νεφρό συζητώντας με τον γιατρό του για το πώς θα αντιμετώπιζαν μαζί το «θηρίο». Διαβάστε το απόσπασμα:
«Αύγουστος του 2014 και λίγες μέρες πριν από την ορκωμοσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, διαγνώστηκα με καρκίνο στο νεφρό. Πηγαίνοντας στο Νοσοκομείο για να αποφασίσουμε με το γιατρό τι θα κάνουμε και περπατώντας στην Πλατεία του Αγίου Θωμά ντυμένος σαν... καλοκαιρινός γαμπρός, με κατάλευκο λινό πουκάμισο και κόκκινες εσπαντρίγιες, σαν τη... μύγα μέσ΄ στο γάλα, διαπίστωσα ότι όλος ο κόσμος με κοιτούσε. Έξω από την εκκλησία, στα παγκάκια του πάρκου, περνώντας δίπλα από μια Λαϊκή και 2-3 καφενεία, με κοιτούσαν, με σχολίαζαν, με χαιρετούσαν μιας και η «φάτσα» μου είναι και γνωστή.
Αρκετοί μου μιλούσαν, κυρίως για να μου απευθύνουν τα γνωστά ερωτήματα της εποχής: «Πού πάμε;» και «Τι θα γίνει;» και «πέστε μας εσείς που ξέρετε...».
Ένας Αθηναίος αστός που είχε περάσει κι απ΄τη Βουλή, πήγαινε στο Νοσοκομείο χωρίς να ξέρει πόση ζωή του απέμενε και ο απλός πολίτης τού απηύθυνε ερωτήματα ζωής. Κι εγώ δεν είχα απαντήσεις. Μόνο ευθύνες.
Ήταν ήδη μια ιστορία. Κι έπρεπε να τη γράψω, ΑΝ με βοηθούσε ο Θεός. Και ο γιατρός που με ανέλαβε και μου έσωσε τη ζωή. Και με βοήθησαν. «Οργάνωσα» τη δομή του μυθιστορήματος πάνω και σε πραγματικά γεγονότα εγχειρισμένος, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου...»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved