Ξένια Γκάλι: «Εγινα τυχαία μουσική παραγωγός όταν…»
Showbiz

Ξένια Γκάλι: «Εγινα τυχαία μουσική παραγωγός όταν…»

Αν και ξεκίνησε την καριέρα της στο εξωτερικό, η 26χρονη Ξένια Γκάλι δεν είναι πλέον άγνωστη στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία τρία χρόνια περνάει εδώ τα καλοκαίρια της και πραγματοποιεί δυνατές συνεργασίες με Ελληνες καλλιτέχνες.

Η Ξένια ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θέλει να γίνει DJ. Και μέχρι σήμερα δεν αποδέχεται πλήρως αυτή την «ιδιότητα». «Επειδή έχω παιδεία στην κλασική μουσική, ποτέ δεν μου άρεσε ο χαρακτηρισμός DJ, ιδιαίτερα στην αρχή. Πρώτον, διότι παίζω και δικά μου κομμάτια, δεν είναι ότι απλώς πατάω ένα κουμπί και φτιάχνω ένα set. Δεύτερον, διότι οι γονείς μου -ιδιαίτερα στην αρχή- δεν το είχαν δει με καθόλου καλό μάτι. Οταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ή μουσικός ή αθλήτρια, καθώς έπαιζα τένις μέχρι τα 14 μου όταν και τραυματίστηκα στον ώμο. Εγινα τυχαία μουσική παραγωγός όταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Μουσική, πήρα ένα μάθημα Παραγωγής Ηλεκτρονικής Μουσικής. Μου αρέσει πολύ η τεχνολογία και θεωρώ μαγικό το ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τόσο organic με κάτι τόσο non organic. Στο πανεπιστήμιο έκανα και την επανάστασή μου, καθώς ως μαθήτρια ήμουν υπερβολικά συντηρητική και επιμελής. Κι ενώ πάντα έθετα όρια και επαναστατούσα εκ του ασφαλούς, πήγαινα σε πάρα πολλά πάρτυ. Σιγά-σιγά άρχισε να με γοητεύει αυτό που έκαναν στα decks. Ετσι πείσμωσα και είπα γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ, παίζω τέσσερα όργανα. Πήρα δύο πικάπ και μερικά βινύλια και άρχισα τα πειράματα. Ετσι ξεκίνησα, με βινύλια. Αρκετό καιρό πριν γνωρίσω τα CD, πήγαινα παντού με τα βινύλιά μου.

Οποιος έκανε πάρτυ, με φώναζε. Μετά άρχισα να παίζω σε μικρά μπαράκια και αργότερα ήρθαν τα μεγάλα κλαμπ. Επί τρία χρόνια, όσο σπούδαζα, ζούσα διπλή ζωή χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου. Το βράδυ έπαιζα σε διάφορα κλαμπ και το πρωί πήγαινα κατευθείαν στο μάθημα με τα ίδια ρούχα. Οταν πήρα πτυχίο αναγκάστηκα να τους ομολογήσω τα πάντα. Δεν ήταν εύκολο», εξομολογείται και συνεχίζει: «Επειδή πρόκειται για μια πολύ βρώμικη βιομηχανία και έναν πολύ βρώμικο χώρο, οι γονείς μου είχαν έντονες ανησυχίες μέχρι να δουν πώς αντιμετωπίζω τα πράγματα. Δεν πέρασα ποτέ από κάποιο στάδιο που να κάνω επικίνδυνα πράγματα. Τώρα πια με εμπιστεύονται. Βλέπουν ότι αυτό είναι το επάγγελμά μου και το κάνω με όσο πιο ήσυχο και ασφαλή τρόπο μπορώ. Δεν πίνω, δεν παίρνω ουσίες και κρατάω τον εαυτό μου μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είμαι party animal. Φυσικά, χρειάζεται να είσαι για να κάνεις αυτή τη δουλειά, εγώ όμως την κάνω γιατί αγαπάω αυτό που κάνω, αγαπάω τη μουσική που δημιουργώ και παίζω», σημειώνει η ίδια στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved