Κι όμως το Πιατάς είναι παρατσούκλι
Showbiz

Κι όμως το Πιατάς είναι παρατσούκλι

Ο Δημήτρης Πιατάς κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και μιλώντας για την καταγωγή του αποκάλυψε πως το επίθετο του «Πιατάς» δεν είναι το πραγματικό αλλά παρατσούκλι.

Από πού είναι η καταγωγή σας;
«Η μητέρα μου γεννήθηκε στην Τήνο και ήταν από καθολική οικογένεια, ο πατέρας μου από την Κωνσταντινούπολη, Φαναριώτης, έφυγε από την Πόλη και δεν θέλησε να ξαναπάει ποτέ. Χάθηκαν όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία. Εγώ πήγα για προσκύνημα στις ρίζες μου. Υπάρχουν ακόμη 3.000 Ελληνες στην Πόλη που αντιστέκονται»


Το πραγματικό σας όνομα είναι όντως Πιατάς;
«Θα σας αποκαλύψω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ: Το επίθετο της οικογένειας ήταν Κωσταντζόγλου, αλλά επειδή τα μέλη της ήταν μεγαλέμποροι πιάτων, πήραν αυτό το επώνυμο! Στην Ανατολή συνηθιζόταν το επάγγελμα που έκαναν οι άνδρες μιας οικογένειας να δίνει και το χαρακτηριστικό στο επίθετο. Δηλαδή, κάποιος που λεγόταν Παπουτσής είχε βιοτεχνία με παπούτσια. Ετσι, τον προπάππου μου τον φώναζαν «Πιατά», αυτό πέρασε στον παππού, στον πατέρα μου και σε εμένα. Δεν είναι το καλλιτεχνικό μου επίθετο, ήταν το παρατσούκλι μας στην Κωνσταντινούπολη, που σταδιακά κρατήθηκε, αφού έτσι μας ήξεραν όλοι», αποκαλύπτει ο ηθοποιός μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα.


Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;
«Τον μπαμπά να δουλεύει ώρες ως λογιστής και τη μαμά σπίτι, νοικοκυρά, στον Λυκαβηττό. Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός στα οικονομικά και βρεθήκαμε σ' ένα σπίτι στην Πατησίων. Δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα, αν και ζούσαμε σε μια Ελλάδα που προσπαθούσε να συνέλθει από τον Εμφύλιο, μετά την Κατοχή. Στη Μιχαήλ Βόδα εγώ και ο αδερφός μου -πήρε και την ευρυμάθεια του πατέρα μου στα μαθηματικά και έγινε οικονομολόγος- πήγαμε στο ιστορικό 8ο Γυμνάσιο της Πατησίων, στο οποίο είχαν φοιτήσει από τον Αλέκο Σακελλάριο έως τον Ανδρέα Εμπειρίκο. Στη γενιά μου σ' αυτό το σχολείο σπούδαζαν ο Αντώνης Καφετζόπουλος και ο Γιάννης Ζουγανέλης. Το φοβερό είναι ότι σε μια εκδήλωση με είχε πλησιάσει ο επιχειρηματίας και τότε εκδότης Γιώργος Κοσκωτάς και μου είχε πει: «Βρε Δημήτρη, δεν θυμάσαι; Πηγαίναμε μαζί σχολείο. Ησουν από τότε πολύ ανήσυχο παιδί και εγώ πολύ ήσυχο». Πραγματικά, δεν το θυμόμουν και με είχε ξαφνιάσει τότε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved