Γιώργος Σαμπάνης: «Δεν έχουμε καλούς νέους τραγουδιστές»

Γιώργος Σαμπάνης: «Δεν έχουμε καλούς νέους τραγουδιστές»

Ο Γιώργος Σαμπάνης συνεργάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία αυτό τον καιρό με την Τάμτα και την Demy. Η συνεργασία τους κρατάει έξι σεζόν και αυτό δείχνει πως έχουν χημεία μεταξύ τους. 

«Δεν είμαστε τυχαία έξι σεζόν μαζί με την Τάμτα. Είναι πολύ καλό παιδί, υπέροχη φωνή, αγωνίστρια. Τη σέβομαι. Δεν φοβάται να παίζει και να τσαλακώνεται στην πίστα και της αρέσει να πειραματίζεται μουσικά. Την αγαπώ, είναι φίλη μου και μου έχει δείξει μόνο καλά πράγματα στα χρόνια συνεργασίας μας. Η Demy είναι πειθαρχημένη, έχει θετική ενέργεια, έχει πολύ καλή φωνή, είναι επαγγελματίας. Είναι καλή τραγουδίστρια. Νομίζω ότι είμαστε καλή ομάδα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

- Θεωρείς ότι δεν έχουμε καλούς νέους τραγουδιστές;

«Δεν έχουμε καλούς νέους τραγουδιστές. Αυτό που βλέπω είναι πολλά παιδιά να βγαίνουν από talent shows και να είναι ανέτοιμα σε επαγγελματικό επίπεδο. Είναι, όμως, λογικό γιατί δεν έχουν ξεκινήσει με φωνητικά κάθε βράδυ σε κάποια μουσική σκηνή για να έχουν εμπειρία. Έχουν μόνο το pure talent και τους βγάζουν στην αρένα να τραγουδήσουν με τους επαγγελματίες σε μεγάλα μαγαζιά. Το 2006, όταν ξεκίνησα, δεν μπορούσα να τραγουδήσω με την Άννα Βίσση ή τον Αντώνη Ρέμο και να ανοίγω το πρόγραμμα. Έκανα φωνητικά, εμφανιζόμουν σε μικρά μαγαζιά και τραγουδούσα για τους φίλους μου ώστε να αποκτήσω ρεπερτόριο και να πειραματιστώ για να μπορέσω να ανοίγω το πρόγραμμα για την Πέγκυ Ζήνα ή τους Onirama. Κι έτσι να φτάσω εδώ σήμερα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη ροή πραγμάτων στη δουλειά και καλό είναι να τηρείται.»

- Διάλεξες τον δύσκολο δρόμο.

«Ναι, δεν πήγα σε κάποιο μουσικό ριάλιτι σόου και δεν εκτέθηκα στα media. Δεν προτίμησα τα μεγάλα σχήματα όπου θα εμφανιζόμουν ως τέταρτο όνομα. Ήταν αρκετά δύσκολα, είχα απορρίψεις προτού γνωρίσω τον Γιάννη Δόξα και μπω στη δισκογραφία. Απέρριπταν τη μουσική μου αλλά είναι φυσιολογικό όταν δέχονται 100 demo την ημέρα. Απευθυνόμουν σε λάθος ανθρώπους, όπως τραγουδιστές ή μάνατζερ, που είναι φυσιολογικό να μην ακούν ό,τι έστελνα, αλλά δεν ήξερα τον σωστό τρόπο.»