Παντελής Βούλγαρης: «Τελικά, ότι ως λαός αξίζουμε να παλεύουμε και να δημιουργούμε»
Showbiz

Παντελής Βούλγαρης: «Τελικά, ότι ως λαός αξίζουμε να παλεύουμε και να δημιουργούμε»

 «Κάθε χρονιά να είναι ένας ανοιχτός χώρος συνεργασίας και φιλοξενίας σημαντικών καλλιτεχνικών προτάσεων, όχι μόνο στη μουσική και στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο, τον χορό και τη λογοτεχνία», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου ο Παντελής Βούλγαρης. Ποιο είναι το όραμά του για τον θεσμό αυτό;

«Πράγματι, φιλοδοξία μας είναι το Φεστιβάλ Άνδρου να γίνει τόπος συνάντησης συνεργασίας και φιλοξενίας δημιουργών από όλο το φάσμα πολιτιστικής δημιουργίας. Εντυπωσιακός ο αριθμός, κοντά στις 200 ήταν οι προτάσεις συμμετοχής στο φεστιβάλ. Πρόθεση μας, το ανοιχτό θέατρο του νησιού να δίνει τη δυνατότητα ώστε οι σημαντικοί καλλιτέχνες με ιστορία στην τέχνη να δίνουν τη σκυτάλη στις νεότερες γενιές, όταν επιχειρούν να αποκαλύψουν το σημερινό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι» τόνισε στην Αγορά.

-Η τέχνη τελικά μπορεί να επουλώσει τις «πληγές» μας στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης; Είναι «καταφύγιο» για το κοινό;

«Η δύναμη της τέχνης είναι να ερμηνεύει την καθημερινότητα, να αποκαλύπτει και να δημιουργεί διάλογο με το παρελθόν και το παρόν. Αν διατηρούμε την ευαισθησία, τη συγκίνηση και την κριτική που εμπεριέχει η συνάντηση μας με την καλλιτεχνική δημιουργία, τότε όλοι μας, αντί να καταφεύγουμε σε «καταφύγια», ξαφνιαζόμαστε με την αίσθηση ελευθερίας και δύναμης που μέχρι πριν από λίγο την αγνοούσαμε.»

-Ποια είναι τα επόμενα καλλιτεχνικά σας βήματα; Στη νέα σας ταινία ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε;

»Αν καταφέρω να ξαναμπώ στην περιπέτεια μιας ταινίας, θα αισθανθώ τυχερός αν το δίωρο της εμπειρίας αυτής της συνάντησης με το κοινό καταλήξει στην αποκάλυψη χαρισμάτων και ελαττωμάτων που από παλιά διαθέτουμε. Πιστεύω, τελικά, ότι ως λαός αξίζουμε να παλεύουμε και να δημιουργούμε.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved