Έλλη Στάη: Η δικαστική διαμάχη του αδελφού της με την Μητρόπολη Λευκάδος και το οξύ έμφραγμα
Showbiz

Έλλη Στάη: Η δικαστική διαμάχη του αδελφού της με την Μητρόπολη Λευκάδος και το οξύ έμφραγμα

Η Έλλη Στάη ταξίδεψε εσπευσμένα στην Λευκάδα. Ο αδελφός της υπέστη οξύ έμφραγμα που λίγο έλειψε να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή.

Σύμφωνα με το Full Life, ο αδελφός της δημοσιογράφου Σπυρίδωνας Τσαρλαμπάς έχει δικαστική διαμάχη με την Μητρόπολη Λευκάδος για τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού.
Ο ιερός ναός οικοδομήθηκε το 1685, σε οικόπεδο κυριότητας του Ενετικού (τότε) Δημοσίου, το οποίο παραχώρησε με διαταγή του ο Ενετός αρχιστράτηγος Φραγκίσκος Μοροζίνης σε κατοίκους της τότε ανοικοδομούμενης πόλεως της Λευκάδας, με σκοπό να ανεγερθεί επ' αυτού ναός για την εξυπηρέτηση των λατρευτικών τους αναγκών.
Από νομικής πλευράς, από της ανεγέρσεως του ο Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα υπήρξε «ΚΤΗΤΟΡΙΚΟΣ». Τελευταίος κτήτορας ο πατέρας της Έλλης Σιάη, Μάρκος Τσαλαμπάς. Την ιδιοκτησία του ναού διεκδικεί μέχρι σήμερα ο αδερφός της Σπυρίδωνας Τσαρλαμπάς, ο οποίος εμποδίζει την πρόσβαση στην Μητρόπολη.
Στις 13 Μαλίου του 2010, η Ιερά Μητρόπόλη και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Θεόφιλος κατέθεσαν αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Προποδικείου Λευκάδος κατά του Σπυρίδωνα Τσαρλαμπά, ζητώντας μεταξύ άλλων να αναγνωριστεί ότι ο εναγόμενος δεν έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας επί του ανωτέρου Ιερού Ναού και να επιτραπεί η πρόσβαση αυτής και των πιστών στον ναό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2000, λόγω μη συντήρησα του ναού, κατέρρευσε η στέγη, γεγονός που ανάγκασε την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων να την ανακασκευάσει με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Λευκάδος, ο εναγόμενοι ενώ γνώριζε ότι ο πατέρας το υπήρξε μόνον κτήτωρ του ναού, προέβη αυθαιρέτως σε δήλωση αποδοχής κληρονομιάς, δηλώνοντας τον Ιερό Ναό ως ιδιοκτησία του, εμποδίζοντας κάθε ενέργεια αποκατάστασης του ναού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved