Τα δάκρυα της Σκορδά για τον μικρό Θωμά
Showbiz

Τα δάκρυα της Σκορδά για τον μικρό Θωμά

Ένα παιδί με τετραπληγία στη Νέα Πέραμο έκανε τη Φαίη Σκορδά να λυγίσει. Τι του είπε, τι λένε οι γονείς του μικρού Θωμά;

Η παρουσιάστρια βρέθηκε στην εκδήλωση του «Μake a wish» στο λιμάνι της Νέας Περάμου και εκεί συνάντησε παιδιά σε αναπηρικά καροτσάκια και άλλα που ήδη επουλώθηκαν οι πληγές τους. Η Φαίη είναι πρέσβειρα του οργανισμού.

Ένα μικρό παιδί με τετραπληγία σε αναπηρικό καροτσάκι ήταν εκείνο που την έκανε να κλάψει, αλλά και να του υποσχεθεί ότι θα βρίσκεται κοντά του στον Γολγοθά που ανεβαίνει. «Είσαι ήδη νικητής, Θωμά. Θα είμαι στο πλευρό σου», του είπε η Φαίη ψιθυριστά στο αυτί, σκουπίζοντας τα δάκρυα της και κάνοντας το παιδί να πέσει στην αγκαλιά της σύμφωνα με την Freddo.

Το λυπημένο βλέμμα του μικρού καθώς και μερικές κραυγές (καθώς έχει προβλήματα ομιλίας από την τετραπληγία) ανάγκασαν τη μητέρα του να φτάσει μέχρι το σημείο όπου βρισκόταν η Φαίη Σκορδά και να της ζητήσει να τον δει και να του δώσει ελπίδα.

Ο μικρός Θωμάς και οι γονείς του, Τάσος και Αργυρώ Παπανικόλα μίλησαν με την Φαίη. «Έχει τετραπληγία. Το 2009 υπέστη το πρώτο εγκεφαλικό, το 2010 υπέστη δεύτερο εγκεφαλικό, το 2012 ξεκίνησε αιμοκάθαρση και το 2015 έκανε μεταμόσχευση νεφρού», είπε ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος λόγω της αναπηρίας του μικρού Θωμά δεν δουλεύει πλέον, ενώ για να αντεπεξέλθει στα έξοδα πήρε δύο δάνεια ώστε να επιβιώσει η οικογένεια του.

Ακούγοντας το δράμα των γονιών, η Φαίη γονάτισε μπροστά στον μικρό. Του έπιασε το χέρι και τον κοίταξε μέσα στα μάτια. Ήθελε να του δώσει δύναμη και ελπίδα για να ανέβει τον Γολγοθά του. «Θα είμαι στο πλευρό σου, Θωμά», του είπε βουρκωμένη.

Λίγο πριν από την έναρξη της βραδιάς η Φαίη Σκορδά μίλησε στη «Freddo» ως πρέσβειρα για τον σημαντικό ρόλο που έχει να δίνει ελπίδα και χαρά σε παιδιά που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά.

-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να γίνεις μέλος του «Μake a wish»

«Ανήκω στην οικογένεια του «Μake a wish» και το θεωρώ πολύ πολύ σημαντικό που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Από την πρώτη μέρα, όταν είσαι με αυτούς τους ανθρώπους, όταν ζεις και δίνεις τις ευχές, καταλαβαίνεις τι είναι σημαντικό στη ζωή. Τους είπα πως για ό,τι οργανώνεται από τους ανθρώπους του «Μake a wish» εγώ θα είμαι δίπλα τους. Γι' αυτό και ήρθα στο λιμάνι της Νέας Περάμου. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί είναι ένας τρόπος να δίνει κανείς αγάπη και ελπίδα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.»

-Υπήρξαν στιγμές που έκλαψες με ιστορίες του «Μake a wish»

«Λόγω της καθημερινότητας πολλές φορές ξεχνάμε. Ο τρόπος ζωής και οι ρυθμοί ζωής μας αναγκάζουν. Ολοι το παθαίνουμε. Ξεχνάμε τι είναι σημαντικό. Στο «Μake a wish» υπάρχουν μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας, χαράς για το μέλλον, υπάρχει το όνειρο. Είναι σπουδαίο να θες να βοηθήσεις και να δίνεις ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Πόσω μάλλον σε παιδιά.»

-Σου αρέσει να δίνεις ελπίδα;

«Νομίζω πως με αυτόν τον τρόπο αισθάνεσαι σημαντικός.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved