Γιάννης Βογιατζής: «Μόνο μια έκκληση κάνω…»
Showbiz

Γιάννης Βογιατζής: «Μόνο μια έκκληση κάνω…»

Ο Γιάννης Βογιατζής μιλά για όλα και κάνει μια έκκληση προς το Εθνικό Θέατρο. 

«Ο Αριστοφάνης κάνει έκκληση για ειρήνη, γράφοντας το πιο αντιπολεμικό του έργο και παραδίδει στην παγκόσμια λογοτεχνία ένα από τα ισχυρότερα σύμβολα γυναικείας επαναστατικότητας. Οι Έλληνες διαπράττουν τα ίδια σφάλματα και έχουν τις ίδιες αρετές. Στο κύτταρο του Έλληνα υπάρχουν η επανάσταση, ο εμφύλιος και το βασικό ένστικτο. Ο έρωτας σταματά τον πόλεμο. Ο Αριστοφάνης είναι μεγάλος ποιητής του έρωτα. Τα λυρικά κομμάτια του Αριστοφάνη είναι εκπληκτικά» τόνισε στον Ελεύθερο Τύπο.

Ρόλος

«Δεν λες έπαιξα τον τάδε ρόλο. Λες ήμουν ο τάδε ρόλος. Ηθοποιός γίνεσαι αρκεί να λες την αλήθεια. Ο καλός ηθοποιός είναι ο ιατρός της ψυχής. Δεν υπάρχει μεγάλος και μικρός ρόλος. Υπάρχει μεγάλος και μικρός ηθοποιός. Η επιλογή των ηθοποιών από τον Μαρμάρινο είναι εκπληκτική. Με έχει εντυπωσιάσει η Λένα Κιτσοπούλου, η Λυσιστράτη μας. Ο Αιμίλιος, ο Κινησίας μας στους φίλους μου και είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Προσωπικά υποδύομαι τον Πρόβουλο, ρόλος που μοιράζεται με το Χορό, την κοινή γνώμη των τεκταινόμενων».

Εθνικό θέατρο

«Το Εθνικό Θέατρο είναι σπίτι μου. Σε έναν πολιτιστικό φο-ρέα υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα διοικητικά προβλήματα. Ωστόσο, αυτά δεν αποσπούν ποτέ τους καλλιτέχνες από το λειτούργημα τους. Το Εθνικό Θέατρο είναι η Ελλάδα, Μόνο μια έκκληση κάνω προς το Εθνικό: Να φωτίσει το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο. Θέλω να παίξω σε ένα σύγχρονο ελληνικό έργο».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved