Θοδωρής Αθερίδης: «Είμαι ενοχικός άνθρωπος»
Showbiz

Θοδωρής Αθερίδης: «Είμαι ενοχικός άνθρωπος»

Ο Θοδωρής Αθερίδης εκτός από σκηνοθέτης και σεναριογράφος πρωταγωνιστεί επίσης στο φιλμ «Τέλειοι ξένοι» κρατώντας τον ρόλο του συζύγου της Μαρίας Ναυπλιώτου.

«Όταν είδα την ιταλική ταινία σκέφτηκα: Αν δεν το κάνω εγώ, ποιος θα το κάνει; Με άγγιζε πάρα πολύ. Κατάλαβα ότι αφορά όλο τον κόσμο που έχει κινητοί Φαντάσου τώρα να κάθεσαι με τους φίλους σου και με τον σύζυγό σου και όλοι να έχουν πρόσβαση στο κινητό σου! Κλήση έρχεται; Ανοιχτή ακρόαση. Να ακούσουμε όλοι. Μήνυμα; Να το διαβάσουμε όλοι! Μας αφορά όλους η ταινία είτε έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας, είτε γατί δεν την έχουμε. Για να μάθουμε τι μας γίνεται» λέει στο Πρώτο Θέμα.

Τελικά, τι είναι προτιμότερο; Να αποκαλυφθεί ένα δικό μας μυστικό ή ένα μυστικό των άλλων που μας αφορά; «Στη δική μου ιδιοσυγκρασία, επειδή είμαι ενοχικός άνθρωπος, μου είναι πιο βολικό να πονέσω από ένα κακό που μου έχεις κάνει παρά να σε πονέσω εγώ με ευθύνη δική μου. Εχω βρεθεί και στις δύο θέσεις και υποφέρω περισσότερο όταν νιώθω ένοχος παρά αδικημένος. Όταν νιώθω αδικημένος μου γεννιούνται συναισθήματα θυμού, αλλά είναι μια κατάσταση πιο βολική.

Το άλλο με οδηγεί σε σκληρή αυτοκριτική που δεν είναι γόνιμη. Με φτάνει στο μηδέν. Με κάνει να αισθάνομαι ότι είμαι ο χειρότερος άνθρωπος του κόσμου».

Πού βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει την ωμή αλήθεια; «Καλό είναι να μην ξέρεις ούτε τι σου έκανα, ούτε να ξέρω τι μου έκανες. Αν είμαστε σε μια σχέση και έχεις κάνει κάτι, ίσως είναι καλύτερα να μην το πάρω χαμπάρι. Το να μάθω τι μου έκανες ή να μάθεις τι σον έκανα μας βάζει σε περιπέτειες».

Πού καταλήγουμε; Ότι το ψέμα, κατά έναν παράδοξο τρόπο, εξασφαλίζει την ομαλότητα σε μια σχέση; «Δυστυχώς ναι. Υπάρχουν, όμως, δύο ειδών ψέματα. Το ψέμα που σου κρύβω ως πράξη και το ψέμα που σου κρύβω ως άνθρωπος. Αν είμαι άλλος άνθρωπος από αυτόν που ξέρεις, αυτό είναι ανήθικο ψέμα. Αν σον έχω κρύψει την πράξη μου, αυτό είναι πταίσμα - παρότι βέβαια πονά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved