Τάσος Χαλκιάς: «Ποτέ δεν τρελάθηκα με τη φήμη»
Showbiz

Τάσος Χαλκιάς: «Ποτέ δεν τρελάθηκα με τη φήμη»

Τηλεοπτικά πώς ήρθε η πρόταση από την Ελένη Μαβίλη και για τον ρόλο του... Σάκη του υδραυλικού; Δεν ήταν κόντρα χαρακτήρας σε σχέση με την πορεία του Τάσου Χαλκιά στο Εθνικό;

«Ξέρετε, εγώ έγινα ευρέως γνωστός στο τηλεοπτικό κοινό στα 39 μου χρόνια. Στο «Χάι Ροκ» με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μεγάλη εμπορική επιτυχία. Δεν ήμουν πιτσιρίκι. Ήξερα πώς να διαχειριστώ την αναγνωρισιμότητα. Ποτέ δεν τρελάθηκα με τη φήμη. Απλώς χαιρόμουν με την αγάπη του κόσμου, που με χτύπαγε φιλικά στην πλάτη σαν να ήμουν δικός του άνθρωπος. Ο Πέτρος τότε στο «Χάι Ροκ» ήταν 27 χρόνων. Εξαίρετος κωμικός, σπουδαίος φίλος. Αφού και τώρα με την επιστροφή μου στο «Κάτω Παρτάλι» με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Αδερφέ, συγχαρητήρια. Ρε, αυτόν τον βλάχο πού τον έκρυβες μέσα σου; Μας ήρθες από αλλού. Τι comeback ήταν αυτό; Δεν υπάρχει πουθενά, κινηματογραφικά, θεατρικά. Είναι δικός σου, δεν έχει σχέση με τον Θύμιο του Χατζηχρήστου». Με συγκίνησε. Του είπα μέσα από την καρδιά μου: «Τι να σου πω, Πέτρο μου; Τον Διαμαντή μού τον έβγαλε ο Λευτέρης Παπαπέτρου». Και να σκεφτείτε ότι για αυτή τη σειρά δεν έχουμε πληρωθεί ούτε ένα επεισόδιο από το Mega. Kαι τουρτουρίζαμε τον χειμώνα στον Καπανδρίτι. Αυτά είναι αδικίες» τόνισε στην Espresso.

-Μέχρι τότε δεν είχατε παίξει σε κάποια σειρά στην ΕΡΤ;

«Ποπό, τι θα ξεχνούσα! Η πρώτη μου τηλεοπτική επιτυχία ήταν στην κρατική τηλεόραση το 1980, με τη σειρά «Μαντάμ Σουσού», στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Αννα Παναγιωτοπούλου και ο Θανάσης Παπαγεωργίου ως Παναγιωτάκης. Εγώ υποδυόμουν τον Ζορζ, τον κομμωτή. Φίλος μου καπετάνιος στην Ιαπωνία με είχε δει να μιλάω γιαπωνέζικα και τρελάθηκε! Θυμάμαι, με πήρε τηλέφωνο τότε και μου λέει: «Τάσο, παίζεις στην Οσάκα»! Είχε πουληθεί η σειρά στα πέρατα του κόσμου. Η κρατική τηλεόραση έβγαλε σειρές-διαμάντια. Τον «Αγνωστο πόλεμο», τους «Πανθέους», το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Τον Αγγελο Αντωνόπουλο τον μάθαμε από τον «Αγνωστο πόλεμο», την Κάτια Δανδουλάκη από τους «Πανθέους». Δημιουργούσε σταρ η δημόσια τηλεόραση.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved