Τάσος Χαλκιάς: «Με στενοχωρεί τώρα τελευταία…»
Showbiz

Τάσος Χαλκιάς: «Με στενοχωρεί τώρα τελευταία…»

Είναι πολλά χρόνια φίλοι. Τι συνδέει τον Τάσο Χαλκιά με τον Γιώργο Παρτσαλάκη;

«Ηθοποιοί της ίδιας γενιάς στο Εθνικό. Έχουμε κοινή νοοτροπία για το θέατρο, αλλά όχι για τη ζωή. Με τον Γιώργο είμαστε φίλοι. Με στενοχωρεί τώρα τελευταία, γιατί έχει απομακρυνθεί από τη δουλειά και δεν πρέπει» τόνισε στην Espresso.

-Σταθμός για εσάς και η Μιμή Ντενίση; Τι σας αρέσει σε εκείνη;

«Με τη Μιμή συναντηθήκαμε το 1994 στην «Αννα Καρένινα». Εγώ τότε κουβαλούσα πάνω μου την επιτυχία του «Love sorry» και εκείνη μου πρότεινε να πρωταγωνιστήσουμε μαζί στην παράσταση. Ομως έμαθα ότι πριν από εμένα είχε προσεγγίσει τον Αλέκο Αλεξανδράκη, ο οποίος της είχε αρνηθεί, γιατί ήταν άρρωστος. Εγώ όφειλα να επικοινωνήσω μαζί του. Πήρα τη Νόνικα Γαληνέα και της είπα ότι θέλω να του μιλήσω. Πραγματικά βγήκε στο τηλέφωνο και μου είπε: «Τάσο, δεν με αντικαθιστάς. Σε ευχαριστώ, ωστόσο, που με πήρες τηλέφωνο. Είσαι αυτόνομος ηθοποιός, τον ρόλο τον πήρες με το σπαθί σου και σου εύχομαι να τα πας μια χαρά». Η παράσταση έσπασε ταμεία. Επειτα από 20 χρόνια βρισκόμαστε πάλι με τη Μιμή στο «Σμύρνη μου αγαπημένη». Σε ένα έργο που μιλά στην ψυχή του Ελληνα, που του θυμίζει την ιστορία του. Η Μιμή δεν είχε ποτέ τη φιλοδοξία να περάσει στο θέατρο ως η δραματική ενζενί ηθοποιός. Δραματική ενζενί ήταν η Ελλη Λαμπέτη.

Οπως ζεν πρεμιέ ήταν ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Η Μιμή θέλει να ταράζει τα νερά και τα καταφέρνει με τις παραγωγές της, τις μεταφράσεις της, τη συγγραφική πορεία της, την έρευνά της. Και εκεί της βγάζω το καπέλο. Με το «Σμύρνη μου αγαπημένη» πήρε μια μεγάλη ρεβάνς στο ελληνικό θέατρο για όσα την έχουν κατηγορήσει. Οταν πέρυσι και πρόπερσι πουλούσαμε κάθε μέρα 200 θέσεις με 35 ευρώ και ήταν sold out, όταν 224.000 άτομα πέρασαν κάθε σεζόν από το θέατρο και συνεχίζουμε και του χρόνου πώς καταγράφεται αυτή η επιτυχία της;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved