Η εξομολόγηση του Πύρρου: «Εκείνη η στιγμή με έχει στιγματίσει, δεν μπορούσα να φάω…»
Showbiz

Η εξομολόγηση του Πύρρου: «Εκείνη η στιγμή με έχει στιγματίσει, δεν μπορούσα να φάω…»

Ο Πύρρος Δήμας σε συνέντευξή του μιλάει για το άθλημα που αγάπησε και δόξασε την άρση βαρών και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γυμνάστρια και δημοσιογράφο, Ειρήνη Στρατή και στο galaxynews μιλά για την βραδιά εκείνη στη Βαρκελώνη και το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο το 1992.


-Σε ποια ηλικία ασχοληθήκατε με τον αθλητισμό; «Πρέπει να ήμουν επτά χρόνων όταν πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με τον αθλητισμό, που ηταν και ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε από το καθεστώς που επικρατούσε τότε στην Αλβανία.» λέει ο Πύρρος.


-Πως μπήκε στη ζωή σας η άρση βαρών;

Ο ίδιος δήλωσε: «Το σχολείο που πήγαινα ήταν διπλά στο γυμναστήριο όπου έκανε προπόνηση η Εθνική ομάδα της Άρσης βαρών της Αλβανίας και έτσι οπότε μπορούσα έβλεπα τους αθλητές που έκαναν προπόνηση και ηθελα πολύ να τους μοιάσω. Εκείνο ήταν το πρώτο μου ερέθισμα για να ασχοληθώ με το άθλημα.».

-Ποια στιγμή της πορείας σας ξεχωρίζετε;

Ο πρώην Ολυμπιονίκης τόνισε: « Υπάρχουν πολλές στιγμές αλλά αναμφισβήτητα εκείνη που ξεχωρίζω είναι το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησα το 1992.».

-Τι θυμάστε κάτι από εκείνη τη βραδιά στη Βαρκελώνη;

Ο Πύρρος περιγράφει: «Εκείνη η στιγμή με έχει στιγματίσει, θυμάμαι ότι από την υπερένταση δεν μπορούσα να φάω καθόλου μετά τον αγώνα και έτσι πήγα μια βόλτα στο Ολυμπιακό πάρκο της Βαρκελώνης για να ηρεμήσω. Λίγο αργότερα και αφού είχα ηρεμήσει από την ένταση «έπεσα» πάνω σε ένα ψυγείο με παγωτά και δεν θυμάμαι και εγώ πόσα έφαγα!».

-Όταν κατακτούσατε το Ολυμπιακό μετάλλιο το 1992 είχατε πότε φανταστεί ότι θα διαγράφατε μια υπέρλαμπρη πορεία στο χώρο του αθλητισμού;

Ο Πύρρος απαντά: «Σαφώς και όχι, αν και όταν ξεκινούσα τον αθλητισμό ο τότε προπονητής μου τόνιζε ότι πρέπει να γίνω Ολυμπιονίκης, δεν περίμενα πότε ότι στο τέλος της καριέρας μου θα είχα κατακτήσει 4 Ολυμπιακά μετάλλια».

-Ποια ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που σας έμαθε η ζωή σας ως αθλητής;

«Να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι ολοένα και καλύτερος.» δήλωσε ο Πύρρος.


-Έχει μεγάλο τίμημα ο πρωταθλητισμός;

«Πολύ μεγάλο και όλοι το πληρώνουμε. Για μένα το πιο μεγάλο τίμημα που είχε η ενασχόληση μου με τον πρωταθλητισμό είναι ότι δεν είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και αυτό δυστυχώς δεν μπορώ να το αλλάξω και να γυρίσω το χρόνο πίσω» πρόσθεσε ο Πύρρος Δήμας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved