Τεό Πένγκλις: «Όταν βλέπω Έλληνες νομίζω, πως όλοι τους είναι συγγενείς μου»
Showbiz

Τεό Πένγκλις: «Όταν βλέπω Έλληνες νομίζω, πως όλοι τους είναι συγγενείς μου»

Ο Τέο Πένγκλις -του οποίου οι γονείς ήταν Έλληνες μετανάστες από το Καστελόριζο- βρέθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, ύστερα από ολιγοήμερες διακοπές στη Σαντορίνη. Το πέρασμά του από την Ελλάδα ήταν αυτή τη φορά πολύ διακριτικό. Ο αγαπημένος ηθοποιός ήρθε για λίγο και με τον διακαή πόθο να επισκεφθεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

-Για την Ελλάδα τι πιστεύεις ο Τεό Πένγκλις;

«Μου αρέσει πολύ. Δεν υπάρχει άλλη χώρα σαν αυτή. Το φως της είναι μοναδικό. Είχα 10 χρόνια να έρθω και, παρά την κρίση που περνάτε, αυτό που είδα δεν έχει σχέση με την εικόνα την οποία προβάλλουν τα ξένα κανάλια. Μιλώ για τους μετανάστες, τις φασαρίες κι όλα αυτά που φοβίζουν τους τουρίστες. Ο σύγχρονος Έλληνας είναι όμορφος, άνετος, προοδευτικός και μοναδικός σε όλο τον πλανήτη. Όταν βλέπω Έλληνες νομίζω, πως όλοι τους είναι συγγενείς μου. Αυτό που δεν μου αρέσει εδώ είναι οι ταξιτζήδες, οι οποίοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με τις επιλεκτικές κούρσες και την απαράδεκτη συμπεριφορά στον επιβάτη.»

-Πήγες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης;

«Ω, ναι, είναι σπουδαίο! Ομως λυπήθηκα πολύ που στη θέση των κλεμμένων Γλυπτών του Παρθενώνα έχουν βάλει αντίγραφα. Ο Παρθενώνας χωρίς αυτά που έχουν κλέψει και βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο είναι λειψός. Είναι σαν να έχουν πληγώσει την ιστορία του. Τα αριστουργήματα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στη θέση όπου ανήκουν. Αλλά άμα γυρίσουν, ποιος θα πηγαίνει στο Βρετανικό Μουσείο, αφού οι περισσότεροι το επισκέπτονται μόνο γι' αυτά;»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved