Άννα Φόνσου: «Τρέχω, παρακαλάω, κυνηγάω, πιέζω…»
Showbiz

Άννα Φόνσου: «Τρέχω, παρακαλάω, κυνηγάω, πιέζω…»

Η Άννα Φόνσου προσπαθεί με όποιο τρόπο μπορεί να ενισχύσει το «Σπίτι του ηθοποιού» και να βοηθήσει συναδέλφους της που το έχουν ανάγκη. 

Μια από αυτές τις προσπάθειές της είναι η παρουσίαση στις 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο της παράστασης «Ρεμπέτικο μυστήριο», σε παραγωγή του «Σπιτιού».

«Είναι μια γερή δουλειά, μια λαϊκή όπερα σε δύο πράξεις που έφτιαξαν ο Κώστας Φέρρης με τη Θέσια Παναγιώτου. Μια λαϊκή όπερα με 45 ηθοποιούς, με δύο ορχήστρες χορωδία και χορευτές. Σκοπός μας είναι η οικονομική ενίσχυση του "Σπιτιού του ηθοποιού", που κινδυνεύει αν δεν στηριχθεί με θέρμη από την πολιτεία, τους χορηγούς και τον κόσμο! Εκπέμπω SOS, γιατί το "Σπίτι" πρέπει να επιζήσει και να αγκαλιάσει άπορους ηθοποιούς που δεν έχουν βοήθεια από πουθενά...», λέει χαρακτηριστικά στη Real.

Τριάντα ολόκληρα χρόνια, άλλωστε, μάχεται για την ιδέα του ιδρύματος και τα τελευταία τέσσερα που λειτουργεί περνά εκεί ατέλειωτες ώρες ασχολούμενη με όλα. «Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να το κρατήσω ανοιχτό και δεν παραδίδω τα όπλα. Τρέχω, παρακαλάω, κυνηγάω, πιέζω. Χρόνια τώρα! Αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τη δουλειά μου στο θέατρο, ξεχνώντας πολλές φορές την ίδια την Άννα! Αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Χτυπάω πόρτες ασταμάτητα. Πρόσφατα βρήκα τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και κατάφερα να μας δώσει το Ηρώδειο δωρεάν, δανειστήκαμε σκηνικά από το Εθνικό, βρήκα χορηγίες από τη ΔΕΗ για να ετοιμάσουμε αυτή την παραγωγή, ελπίζοντας να βγουν χρήματα για τη στήριξη του ιδρύματος.

Θέλω να ολοκληρωθεί και ο διπλάνος χώρος που υπάρχει στα Κάτω Πατήσια, για να μπορούν να έρθουν περισσότεροι άποροι ηθοποιοί, παλεύω να μεγαλώσει και η ομάδα που δίνει την ψυχή της στο "Σπίτι"», λέει και σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «Και δεν τα κάνω αυτά για να δειχτώ ως φιλάνθρωπη! Το κάνω γιατί το νιώθω. Έρχομαι το πρωί, μένω μέχρι αργά το μεσημέρι, κάποιες φορές επιστρέφω το απόγευμα και τα έχω κάνει όλα εδώ: σφουγγάρισμα, μαγείρεμα κ,λπ. θα μπορούσα να κάθομαι σπίτι μου, να θυμάμαι περασμένα μεγαλεία, να ταξιδεύω, αλλά το "Σπίτι" δεν μπορώ να το αφήσω. Πολλές φορές σκέφτομαι πως χάνω ρόλους αφού ξέρουν όλοι τον μαραθώνιο που τρέχω γι' αυτό, αλλά τι να κάνω;».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved