Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η συνάντηση με 12 αναγνωρισμένους διεθνώς Έλληνες
Showbiz

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Η συνάντηση με 12 αναγνωρισμένους διεθνώς Έλληνες

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης γνώρισε 12 αναγνωρισμένους Έλληνες διεθνώς με αφορμή την εκπομπή «Κορυφές» που παρουσιάζει σε συνδρομητικό κανάλι.

Τι σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε σχέση με όλους αυτούς τους ανθρώπους που γνωρίσατε;

«Ηταν όλοι πάρα πολύ γλυκείς. Και οι δώδεκα είχαν μια τρυφερότητα, μια γλυκύτητα και μια αθωότητα. Κάτι που δεν ήταν άμεσα προφανές».

Ίσως υπάρχει μια αίσθηση ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι λίγο αλαζόνες...

«Στον κόσμο που δεν τους ξέρει ίσως... Και όμως υπήρχε μια καλοσύνη και μια τρυφερότητα, σχεδόν παιδική, που μου άρεσε πολύ».

Όλο αυτό που μου περιγράφετε ως αίσθηση μήπως είναι περισσότερο μοναχικό; Μήπως η επιτυχία όλων αυτών των ανθρώπων αφορά περισσότερο τους ίδιους και δεν βγαίνει προς τα έξω τόσο πολύ; Μήπως δεν περνά το έργο τους όσο θα έπρεπε στον κόσμο;

«Είναι ίσως και πράγματα που δεν είναι του κοινού ενδιαφέροντος. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και το επιστημονικό έργο δεν είναι γνωστά στον πολύ κόσμο. Είναι πιο δημοφιλής η πολιτική επικαιρότητα και ένα τηλεπαιχνίδι με τραγούδια. Δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό, θα ήταν πολύ περίεργο να ζούσαμε σε μια κοινωνία στην οποία θα ήταν πιο δημοφιλή τα επιστημονικά επιτεύγματα. Αφορούν το κοινωνικό σύνολο γιατί προσθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι στον συλλογικό πολιτισμό. Από την άλλη, βλέποντας την εικόνα των ολυμπιονικών πρόσφατα και πώς τους τραβούσε ο καθένας από το μανίκι, κατάλαβα πως η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά και στοχοπροσήλωση. Ο πρωταθλητισμός είναι μοναχική πορεία, όσο και αν η διαδρομή σε κάνει να συναντιέσαι και με άλλους. Η φύση του είναι μοναχική και ας λένε μετά "το έκανα για την Ελλάδα και αφιερώνω το μετάλλιο στο χωριό

μου". Η διαδρομή και η προσπάθεια είναι πολύ μοναχική».

Πηγή: Το Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved