Νεφέλη Ορφανού: Θα ενσαρκώσει τη Ρόζα Εσκενάζυ
Showbiz

Νεφέλη Ορφανού: Θα ενσαρκώσει τη Ρόζα Εσκενάζυ

«Εγώ, η Ρόζα» είναι η παράσταση που θ’ ανέβει φέτος τον χειμώνα για την ζωή της Ρόζας Εσκενάζυ.

Πρωταγωνίστρια η Νεφέλη Ορφανού, σε σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου και κείμενα του Παναγιώτη Μεντή. Ένας μονόλογος για την ζωή της μεγάλης ερμηνεύτριας που σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα.


Πως σας ήρθε η πρόταση αυτή, να ενσαρκώσετε τη Ρόζα Εσκενάζυ;
«Εντελώς τυχαία. Καθώς τρώγαμε, εγώ, ο Αντώνης Λουδάρος και ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Μάκης πέταξε την ιδέα και έτσι ξεκίνησαν όλα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ είμαι από μια άλλου είδους μουσική παιδεία και δεν γνώριζα τον χαρακτήρα και τη ζωή της πολύ μεγάλης αυτής προσωπικότητας. Όταν διάβασα τα κείμενα του Μεντή, σοκαρίστηκα. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για μένα όλο αυτό, όμως υπόσχομαι ότι θα το προσπαθήσω. Είναι ίδιο δύσκολο για έναν ηθοποιό όταν του προταθεί ο ρόλος της Κάλλας» εξήγησε στην Freddo η Νεφέλη Ορφανού και συνέχισε: «Η ζωή της είναι μαγεία. Η Ρόζα ήταν και είναι επαναστάτρια σε όλο αυτό που λέγεται ρεμπέτικο και λαϊκό. Νομίζω είναι αξεπέραστη ως προσωπικότητα και ως ερμηνεύτρια. Άλλαξε όλο τον τρόπο ερμηνείας που υπήρχε στην Ελλάδα. Αλλά και στη ζωή της ήταν πρωτοπόρος. Ωστόσο, ως γνωστόν η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Η Ρόζα στο εξωτερικό θα μπορούσε να ήταν είδωλο σαν την Πιαθ ας πούμε»


Όσο γι’ αυτό που θα δούμε στην Αθηναϊδα είπε: «Θα δείτε να ενσαρκώνεται μια μυθική τραγουδίστρια και μια μυθική εποχή μέσα από πρόσωπα που πλέον είναι ιστορικά. Όσοι βρέθηκαν στον δρόμο της θα βρίσκονται επί σκηνής με έναν μοναδικό τρόπο. Και φυσικά θα ακούγονται τα τραγούδια της Ρόζας»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved