Μας έπεσαν τα σαγόνια όταν διαβάσαμε την δήλωσή του: «Πληρώνω ΕΝΦΙΑ 50.000 ευρώ»
Showbiz

Μας έπεσαν τα σαγόνια όταν διαβάσαμε την δήλωσή του: «Πληρώνω ΕΝΦΙΑ 50.000 ευρώ»

Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποκτήσει αρκετά σπίτια σε Μύκονο και Αθήνα. Έτσι οι φόροι για τα ακίνητα αυτά είναι… δυσβάστακτοι.

«Καταρχάς, θα πρέπει να σου πω ότι όλα τα σπίτια μου τα αγαπάω, είναι σαν παιδιά μου. Το ότι βρέθηκα με τόσα ακίνητα δεν το έκανα ούτε από ματαιοδοξία ούτε από επίδειξη. Ήθελα να σώσω τη μυκονιάτικη παράδοσή μας. Με το να παίρνω παλιά σπίτια στο νησί και να τα αναπαλαιώνω συνέβαλα στη διάσωση της αυθεντικής αρχιτεκτονικής του νησιού. Ολοι με έπαιρναν για τρελό, όταν με έβλεπαν να πρωτοχτίζω τα ασύμμετρα και κακοχτισμένα για το γούστο τους σπίτια. Τα έφτιαξα για να διατηρήσω την παράδοση των παππούδων μας και να πάω κόντρα στην ισοπεδωτική μοντερνοποίηση των νεόπλουτων, οι οποίοι έφτιαχναν βίλες «εκτρώματα». Επίσης, σε δύο πανέμορφες περιοχές της Μυκόνου, στο ακρωτήρι της Ψαρούς και σε εκείνο του Αγίου Στεφάνου, έχτισα τα ξωκλήσια της Αγίας Αικατερίνης και της Γαλάζιας Παναγιάς, αντίστοιχα, προκειμένου στις θέσεις τους να μη γίνουν ξενοδοχεία» τόνισε στην Espresso ο Γιάννης Γαλάτης.

-Πόσο ΕΝΦΙΑ πληρώνεις;

«Γύρω στα 50.000 ευρώ και, όπως καταλαβαίνεις, προσπαθώ να σώσω όλα αυτά τα σπίτια-διατηρητέα μνημεία με... νύχια και με δόντια.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved