Μάριος Ιορδάνου: «Το πρώτο δώρο που μου έκανε η μητέρα μου ήταν...»
Showbiz

Μάριος Ιορδάνου: «Το πρώτο δώρο που μου έκανε η μητέρα μου ήταν...»

Ο Μάριος Ιορδάνου έχει συνεργαστεί με τον Μίμη Βολανάκη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Ποια στιγμή του, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα από τη συναναστροφή του με αυτά τα ονόματα;

«Όλες οι σκηνοθετικές συμβουλές του Βολανάκη, το γεγονός ότι μοιραζόμουν το ίδιο καμαρίνι με τον Αλεξανδράκη, ότι είχα την τιμή την τελευταία θεατρική σκηνή που έκανε στη ζωή του ο Βέγγος να την έχει μαζί μου, την ντομπροσύνη του Φούντα, την καλοσύνη του Καλογήρου, τον επαγγελματισμό του Μιχαλακόπουλου, της Καραμπέτη και τόσων άλλων σπουδαίων καλλιτεχνών που συνάντησα» τόνισε στο Καρφί.

-Τι είναι αυτό που σας γοήτεψε στο έργο του Ν. Καζαντζάκη και τι στου Δ. Σολωμού; Τι έχετε αποκομίσει από τη μελέτη αυτών των σπουδαίων Ελλήνων;

«Το πρώτο δώρο που μου έκανε η μητέρα μου ήταν τα Άπαντα του Διονύσιου Σολωμού. Μου το άφησε επάνω στο γραφείο μου και μου είπε «όταν είσαι έτοιμος». Στην πορεία διάβασα Έλληνες ποιητές, φιλοσόφους και είχα την ευκαιρία σπουδάζοντας ιατρική στη Γερμανία να διαβάσω και το έργο του Νίτσε στη γλώσσα του. Τα κείμενα αυτά λειτουργούν ως έναυσμα να βρεις πραγματικά αυτό που θέλεις να γίνεις, σε ωθούν να σκάψεις βαθιά στην ψυχή σου και σου φωνάζουν πως η αλλαγή έρχεται πρώτα από εσένα τον ίδιο.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved