Μαίρη Καλδάρα: «Όταν έπιανε το μικρόφωνο η Βιτάλη, τα μάτια μούσκευαν κατευθείαν από τη συγκίνηση»
Showbiz

Μαίρη Καλδάρα: «Όταν έπιανε το μικρόφωνο η Βιτάλη, τα μάτια μούσκευαν κατευθείαν από τη συγκίνηση»

Παρόλο που η Μαίρη Καλδάρα ανατράφηκε με μουσικές και στίχους, μόλις τελείωσε το σχολείο σπούδασε σε Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με το θέατρο συμμετέχοντας σε κάποιες -ελάχιστες- παραστάσεις και έπειτα στράφηκε στην οργάνωση παραγωγής της μουσικής σκηνής «Γραμμές», η οποία ανήκει στην οικογένεια της. Οι καλλιτέχνες που ανέβηκαν στη σκηνή των «Γραμμών» δίνουν και το μουσικό στίγμα του χώρου: Χρήστος Νικολόπουλος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Έλλη Πασπαλά, Μανώλης Μητσιάς, Διονύσης Σαββόπουλος και Ελένη Βιτάλη καθιέρωσαν τις «Γραμμές» ως θύλακα ποιοτικής μουσικής ψυχαγωγίας.

Ωστόσο η Μαίρη νιώθει την ανάγκη να κάνει κάποια ιδιαίτερη μνεία;

«Όταν έπιανε το μικρόφωνο η Βιτάλη, τα μάτια μούσκευαν κατευθείαν από τη συγκίνηση. Η γυναίκα αυτή έχει μια φωνή λες και μιλάει με τον θεό. Ο κόσμος ζητούσε συνεχώς ανκόρ προκειμένου να την κρατήσει στη σκηνή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ήταν κάτι το μαγικό», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Για τη Μαίρη η συνεργασία με τις «Γραμμές», που έγραψαν ιστορία στην αθηναϊκή νύχτα μακριά από τις μεγάλες λαϊκές πίστες αποτέλεσε το μεγαλύτερο σχολείο. Σήμερα θυμάται ότι είχε να διαχειριστεί τα σημαντικότερα ονόματα της μουσικής σκηνής, κάτι που δεν ήταν πάντοτε εύκολο. Όταν η οικογένεια Καλδάρα εγκατέλειψε τις «Γραμμές», η Μαίρη εργάστηκε στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Θεωρεί τον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη προσωπικό της μέντορα, που την καθοδηγούσε με πε πολύτιμες συμβουλές του, αλλά και γενικώς εξαιρετικά γενναιόδωρο με τους νεότερους. Η Μαίρη Καλδάρα θυμάται ότι στο Ίδρυμα «Μιχάλη Κακογιάννη» γνώρισε «και την Ειρήνη Παππά, μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Συνδυασμός ταλέντου και δυναμισμού. Παππά και Κακογιάννης είναι ξεχωριστοί άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα επαγγελματική μου διαδρομή. Όταν ήμουν μαζί τους απογαλακτίστηκα από τις οικογενειακές δραστηριότητες, πάτησα πιο γερά στα πόδια μου και έζησα μοναδικές στιγμές. Παραμένουν ζωντανές στο μυαλό μου οι εικόνες όπου π.χ η Ειρήνη Παππά μου μιλά και μου τραγουδά στα Ισπανικά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved