Φιλιππίδης-Κονιόρδου: «Το καλό θέατρο είναι και παρηγορητικό και θεραπευτικό»
Showbiz

Φιλιππίδης-Κονιόρδου: «Το καλό θέατρο είναι και παρηγορητικό και θεραπευτικό»

O Πέτρος Φιλιππίδης και η Λυδία Κονιόρδου φέτος συνεργάζονται και πρωταγωνιστούν στην αναμενόμενη θεατρική παράσταση «Και τώρα οι δυο μας» και μιλούν γι' αυτή αλλά και για την τέχνη που υπηρετούν πιστά εδώ και τόσα χρόνια... 

«Και τώρα οι δυο μας» ο τίτλος του έργου. Θέλει πολύ κουράγιο να πεις αυτή την ατάκα και να τολμήσεις να την κάνεις και πράξη.

Π.Φ.: Κυρίως να τολμήσεις να την κάνεις πράξη. Να ανοίξεις τα χαρτιά σου στο τραπέζι, να βρεθείς απέναντι στον άλλο, αλλά και στον ίδιο σου τον εαυτό. Δεν είναι εύκολο, αλλά οφείλεις να το κάνεις. Γιατί κουκουλώνοντας τα προβλήματα, δεν τα εξαφανίζεις, δεν τα λύνεις και έρχεται η ώρα που θα ξεπεταχτούν μπροστά σου τεράστια.

Λ.Κ.: Πρέπει να έχεις την τόλμη να κοιταχτείς στον καθρέφτη - όποιο κι αν είναι το κόστος. Το οφείλεις στον εαυτό σου, γιατί αλλιώς τον χάνεις. Και δεν έχει γυρισμό αυτός ο δρόμος. Η αλήθεια πονάει, αλλά πιο πολύ θα σε πονέσει αν της γυρίσεις την πλάτη και δεν την αντιμετωπίσεις κατά πρόσωπο.

Το θέατρο λειτουργεί ως καθρέφτης κάποιες φορές.

Π.Φ.: Πρέπει να το κάνει αυτό. Να σε βοηθά να δεις τον εαυτό σου κατάματα, να αντιληφθείς όσα γίνονται γύρω σου και να κινηθείς ανάλογα, να πάρεις κουράγιο κάποιες φορές, να πάρεις ανάσες μέσα από αυτό, να δυναμώσεις, ούτως ώστε να προχωρήσεις μπροστά και να μην παραδώσεις τα όπλα.
Λ.Κ.: Το καλό θέατρο είναι και παρηγορητικόκαι θεραπευτικό. Γι’ αυτό και σε πολύ δύσκολες εποχές ο κόσμος τρέχει σ’ αυτό για να βρει μια ζεστή αγκαλιά. Οση κι αν είναι η κρίση, όσο κι αν ο κόσμος είναι πιεσμένος οικονομικά, βρίσκει τα χρήματα να δει μια καλή παράσταση που μπορεί να τον ζεστάνει, να τον συγκινήσει, να τον αγγίξει, να τον κάνει να γελάσει και να ξεσπάσει, να ψυχαγωγηθεί.

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved