Μαρίσα Τσόρτσιλ: "Γάμος αλά ελληνικά" στην Καλιφόρνια
Showbiz

Μαρίσα Τσόρτσιλ: "Γάμος αλά ελληνικά" στην Καλιφόρνια

Ο γάμος της ελληνικής καταγωγής pastry chef Μαρίσα Τσόρτσιλ πριν από λίγες ημέρες θα μπορούσε να παραπέμπει στα πλατό γυρισμάτων της επιτυχημένης χολιγουντιανής υπερπαραγωγής «Γάμος αλά ελληνικά», αφού ήταν έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Η διάσημη σεφ, η οποία έχει σερβίρει τα ελαφριά (χαμηλών λιπαρών και θερμίδων) γλυκά που δημιουργεί σε πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Οπρα Γουίνφρι, η Σίντι Κρόφορντ και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα, παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Ταλ Σαγκί, ο οποίος είναι κατασκευαστής ενεργειακών σπιτιών στη Σίλικον Βάλεϊ και κατάγεται από τη Γερμανία, αλλά έχει και εκείνος ελληνικές ρίζες. «Ο σύζυγός μου είναι μισός Έλληνας. Η γιαγιά του γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο ίδιος δεν μιλάει ελληνικά. Ξέρει μόνο το ‘‘σιγά-σιγά’’, τη φράση που χρησιμοποιούσε η μητέρα του στους οδηγούς ταξί όταν επισκέπτονταν την Ελλάδα», δηλώνει ευτυχισμένη λίγο μετά τον γάμο της στη real. Η γλυκιά σεφ έγινε ευρύτερα γνωστή στην Ελλάδα μέσα από την εκπομπή που παρουσίαζε στον Alpha με τίτλο «My Sweet & Skinny Life», με την οποία απενοχοποίησε τις γλυκές λιχουδιές και μας έμαθε πώς να φτιάχνουμε ελαφριά γλυκά. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε την 1η Οκτωβρίου στους λόφους του Λος Άλτος στην Καλιφόρνια και, όπως περιγράφει η Μαρίσα, ήταν πολύ απλός και είχε φροντίσει να έχει έντονο άρωμα από Ελλάδα. «Μέχρι και μισή ώρα πριν από το μυστήριο, έφτιαχνα την τετραώροφη γαμήλια τούρτα μας, την οποία διακόσμησα με κλαδιά ελιάς. Επίσης, υποδεχθήκαμε τους καλεσμένους σε ένα άλσος από ελιές. Θέλαμε στον γάμο μας να συμπεριλάβουμε ένα κομμάτι από την Ελλάδα μας». Εκτός από την ελιά, που ήταν και το κυρίαρχο στοιχείο του στολισμού στο μυστήριο, αλλά και στη γαμήλια δεξίωση, οι καλεσμένοι δοκίμασαν εκλεκτούς ελληνικούς μεζέδες, όπως ντολμάδες γιαλαντζί, γεμιστά και παραδοσιακή τυρόπιτα, ενώ στον μπουφέ των γλυκών περίοπτη θέση είχαν οι κουραμπιέδες, που έφτιαξε με τα χεράκια της η νύφη.

Μπορεί ο σύζυγος της Μαρίσα να μη μιλάει ελληνικά, αγαπά ωστόσο τη χώρα από όπου κατάγονται και οι δύο! Μάλιστα, επιθυμούν και οι δύο να έρθουν ταξίδι στη χώρα μας. «Ελπίζω να βρεθώ και πάλι στην Ελλάδα σύντομα για μερικές εβδομάδες για να επισκεφθούμε φίλους και οικογένεια, αλλά και το όμορφο Αιγαίο. Να μυρίσουμε τη φρέσκια ελληνική ρίγανη και να δοκιμάσουμε τις γεύσεις που μπορεί να βρει κανείς μόνο στην Ελλάδα», λέει η διάσημη σεφ.
Η Μαρίσα Τσόρτσιλ έπειτα από μία αποτυχημένη προσπάθεια να επιστρέψει στις ρίζες της, δηλαδή την Ελλάδα, και να εγκατασταθεί μόνιμα, πλέον ζει και εργάζεται στην Καλιφόρνια, όμως μνημονεύει την πατρίδα της συχνά με μεγάλη λαχτάρα: «Οπως και πολλοί Ελληνες, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη χώρα, βίωσα κι εγώ το άγχος για την άσχημη οικονομική κατάσταση. Από την άλλη, μου λείπει η Ελλάδα πάρα πολύ, αλλά ελπίζω να την επισκέπτομαι συχνά». Αυτό τον καιρό έχει διοχετεύσει όλη την ενέργειά της στο νέο βιβλίο μαγειρικής της, μέσα από το οποίο προωθεί την ελληνική υγιεινή διατροφή. «Είναι ένα πρότζεκτ, το οποίο κάνω με τον Ελληνοαμερικανό σταρ του μπέιζμπολ, Γιώργο Κοντό, παίκτη των San Francisco Giants», λέει με χαρά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved