Δήμου – Γερμανός: «Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στον έρωτα»
Showbiz

Δήμου – Γερμανός: «Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στον έρωτα»

Είναι έτοιμοι να μας χαρίσουν όμορφες μουσικές βραδιές.

Η Ελένη Δήμου και ο Βαγγέλης Γερμανός μέσα από πρόσφατη κοινή τους συνέντευξη κάνουν αποτίμηση του μουσικού χώρου έχοντας διαγράψει μια πορεία τόσων χρόνων.

« Ο μουσικός χώρος έχει από όλα. Ο καθείς μπορεί να διαλέξει αυτό που ταιριάζει στην προσωπική του αισθητική, στον χαρακτήρα του. Από όλα έχει ο μπαξές καλά, κακά και μέτρια. Μόνο που σε όλα τα είδη και σε όλους τους χώρους τα καλά που υπάρχουν δεν είναι πολλά. Σήμερα που η πληροφορία έρχεται κατά κύματα, χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολύ χρόνο στο ψάξιμο για να βρει αυτό που αξίζει. Το πρώτο που πρέπει να ενδιαφέρει τους νέους είναι οι ίδιοι και η δουλειά τους και μετά το πώς αυτό θα κυκλοφορήσει προς τα έξω», λέει ο Βαγγέλης Γερμανός ενώ η Ελένη Δήμου συμπληρώνει: «Εγώ θα διαφωνήσω με τον Βαγγέλη σε κάποια σημεία, αν και έχει το δικαίωμα σαν δημιουργός να εκφράζεται διαφορετικά από έναν ερμηνευτή. Νομίζω ότι περάσαμε από πολύ κακές δεκαετίες. Περάσαμε μία εικοσαετία αδιαφορίας ως προς το μουσικό πολιτισμό και σε αυτό βοήθησαν τα μέσα και οι εταιρίες που συνταξιοδότησαν νωρίς καλλιτέχνες που είχαν να δώσουν ακόμα, ποντάροντας στα νέα παιδιά. Δεν θα με κατηγορήσει κανείς γιατί και εγώ πρότεινα πολλά νέα παιδιά. Ποντάρανε όχι σε ταλαντούχα παιδιά αλλά σχεδόν σε κουτσά άλογα είτε ερμηνευτικά είτε δημιουργικά. Και δεν μιλάμε για τις ζωντανές εμφανίσεις και το πολύ «λαμαρινάτο», γιατί και η λαμαρίνα γυαλίζει όπως ξέρετε. Ωστόσο, νομίζω πως η περίοδος της οικονομικής κρίσης αρχίζει και βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους. Κόβουμε το να φαινόμαστε πολύ λεφτάδες με πούρα και σιλικόνη και αρχίζουμε πια και βλέπουμε κατάματα το είδωλό μας και ποιοι είμαστε. Η ποιοτική αξία γίνεται επιλογή, όσο τσιμέντο και αν πέσει πάνω στη λίρα μόλις ρίξεις νερό αρχίζει να καθαρίζει και η αξία της θα φανεί. Νομίζω λοιπόν ότι είμαστε σε αυτό το επίπεδο και το λέω με χαρά», λένε στη εφημερίδα Καρφί.

«Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι»: τι να περιμένουμε από την κοινή τους εμφάνιση;

«Ο τίτλος αυτός δόθηκε από ένα στιχάκι από το τραγούδι μου «κρουαζιέρα»! Σήμερα ο κόσμος διανύει μία περίοδο έντασης και ανακατωσούρας. Έχουμε περάσει από την ένταση στο θυμό. Πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει περάσει στην κατάθλιψη. Το επόμενο βήμα είναι η αποδοχή όχι της κατάστασης αλλά με την έννοια του να κάνει καθείς τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Η σωστή δουλειά γίνεται μόνο με αγάπη. Το να κατηγορούμε μόνο, μας τρώει χρόνο και ουσία. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος αγαπάει ή όχι αυτό που κάνει, ας φάει τα σωθικά του αρκεί να το κάνει καλά για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στον επόμενο. Πρέπει να ζήσεις μακριά από αυτό που αγαπάς για να καταλάβεις πόσο αξίζει, να προσπαθήσεις για να το έχεις. Έτσι και εμείς αγαπάμε αυτό που κάνουμε για αυτό είμαστε σε πρόβες ώστε να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό το πρόγραμμα έχει κατά βάση τα τραγούδια μας αλλά και κάποιους διαλόγους που βοηθάνε στη ροή του προγράμματος. Το μήνυμα είναι ότι έτσι όπως είναι ο κόσμος στις μέρες μας μονάχα αν ζήσουμε σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι ίσως και να τη βγάλουμε καθαρή, αλλιώς δεν πρόκειται. Το πρόγραμμα είναι κάτι παραπάνω από εμάς τους δύο χωριστά, παραπάνω από μια δουλειά. Είμαστε δύο άνθρωποι ώριμοι αλλά όχι παραιτημένοι και μέσα από το πρόγραμμα εκφράζουμε και τις απορίες μας, είναι ένας διάλογος με το κοινό», λέει ο τραγουδιστής με την Ελένη Δήμου να συμπληρώνει:

«Άρα όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στον έρωτα. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει τις μουσικές ταυτότητες και των δύο μας. Νομίζω ότι έχεις την αίσθηση ότι θα θυμηθείς πράγματα, θα πας στο παρελθόν, θα μείνεις στο παρόν, θα ταξιδέψεις και στο μέλλον. Έχουμε μια αναφορά από το πού ξεκινάει ο έρωτας, που έχει σχέση με τους περισσότερους δημιουργούς που έχουν ασχοληθεί μαζί του, δηλαδή από τα μάτια. Όλο μας το πρόγραμμα είναι μια εξελισσόμενη ιστορία δύο ερωτευμένων ανθρώπων».

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved