Λέοναρντ Κοέν: Η Ύδρα ήταν ο σημαντικότερος σταθμός της ζωής του- Ο μεγάλος έρωτας που έζησε εκεί
Showbiz

Λέοναρντ Κοέν: Η Ύδρα ήταν ο σημαντικότερος σταθμός της ζωής του- Ο μεγάλος έρωτας που έζησε εκεί

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ύδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή του Λέοναρντ Κοέν

Ο μεγάλος λογοτέχνης, συνθέτης και τραγουδοποιός πήρε μέσα σε μια στιγμή-στην κυριολεξία- την απόφαση να επισκεφθεί το όμορφο νησί της Ελλάδας και μάλιστα αγόρασε ένα σπίτι δίνοντας 1500 δολάρια, χρήματα που του είχε αφήσει κληρονομιά η γιαγιά του.

Είδα λοιπόν την πόρτα της Τράπεζας της Ελλάδας μπροστά μου. Μπήκα και είδα κάποιον ταμία αρκετά μαυρισμένο πίσω από το ταμείο. Τον ρωτάω “Τι καιρό κάνει στην Ελλάδα;” και μου λέει «Είναι άνοιξη». Δύο ημέρες αργότερα έφευγα για την Ελλάδα» είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Les Inrockuptibles» το 1991.

Στο σπίτι του στην Ύδρα έγραψε το μυθιστόρημα «Beautiful Losers» (Θαυμάσιοι αποτυχημένοι, 1966), γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία ως συγγραφέας , αλλά και το αλλά και το τραγούδι «Dance me to the end of Love», ενώ για επτά ολόκληρα χρόνια έζησε τον μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του με την Μάριαν.

«Το σπίτι έχει μια τεράστια βεράντα που κοιτάζει ένα δραματικό βουνό και πολλά λευκά σπίτια να λάμπουν πάνω του. Τα δωμάτια είναι μεγάλα και δροσερά, με βαθιά παράθυρα σε χοντρούς τοίχους. Υποθέτω ότι πρέπει να είναι πολύ παλιό, πάνω από 200 ετών, και συχνά σκέφτομαι πόσες γενιές ναυτικών έχουν ζήσει εδώ. Χρειάζεται αρκετή δουλειά, αλλά αν ξεκινήσω από τώρα, σε μερικά χρόνια θα είναι ένα μέγαρο. Ζω σε έναν λόφο και σκέφτομαι πως η ζωή παραμένει η ίδια εδώ και εκατοντάδες χρόνια.Όλη τη μέρα ακούω τις φωνές των μικροπωλητών που περνούν από κάτω και οι φωνές τους είναι τόσο μουσικές. Σηκώνομαι κάθε μέρα στις επτά και εργάζομαι μέχρι το μεσημέρι. Νωρίς το πρωί είναι πιο δροσερά και άρα καλύτερα, αλλά εξάλλου αγαπάω τη ζέστη, ειδικά όταν σκέφτομαι ότι η θάλασσα του Αιγαίου είναι μόλις δέκα λεπτά από την πόρτα μου» είχε πει σε συνέντευξή του για την επένδυση που είχε κάνει στην χώρα μας.

Εξωτερικά το σπίτι δεν το άλλαξε καθόλου, η κορμοστασιά του δέντρου που υπάρχει στην αυλή ενός σχεδόν αρχαίου ασβεστωμένου σπιτιού, κλέβει τις εντυπώσεις.

Εσωτερικά έχει πέντε δωμάτια που είναι σε ισάριθμα διαφορετικά επίπεδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved