Γιώργος Καλογερόπουλος: Ο Έλληνας που μεγαλουργεί στην Αμερική
Showbiz

Γιώργος Καλογερόπουλος: Ο Έλληνας που μεγαλουργεί στην Αμερική

Ο Γιώργος Καλογερόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους χορογράφους στην ελληνική showbiz, αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο στη καριέρα του και να φύγει από τη χώρα μας.

Ο Γιώργος έχοντας στην αγκαλιά του τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του, τη φωτογραφική του μηχανή βρέθηκε στη Γερμανία και μετέπειτα στην Αμερική για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και το έκανε όπως όλα δείχνουν με μεγάλη επιτυχία. Το φωτογραφικό έργο του Γιώργου Καλογερόπουλου έχει ήδη αναγνωριστεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με εκθέσεις να έχουν συμπεριλάβει τις εικόνες του σε Βερολίνο, Μόναχο, Κολωνία, αλλά και στη Νέα Υόρκη και Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Αυτό το διάστημα ο Γιώργος Καλογερόπουλος ασχολείται με τη φωτογλυπτική.
Πως δηλαδή ένα ανθρώπινο σώμα αποτυπώνεται σε μια φωτογραφία ως γλυπτό;
Οι περίφημοι Κούροι που μπορεί να μελετήσει κανείς στο Αρχαιολογικό Μουσείο ενέπνευσαν τον φωτογράφο Γεώργιο Καλογερόπουλο, να αποτυπώσει στις εικόνες του ανθρώπινα σώματα ως γλυπτά και να δημιουργήσει μία σειρά φωτογραφιών που παραπέμπει σε έργα της αρχαϊκής περιόδου.

Το καινούριο αυτό project του, ξεκίνησε ως ιδέα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα. Η μέθοδος επεξεργασίας των φωτογραφιών δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκή τεχνικά, εφόσον οι δυνατότητες σήμερα είναι ουσιαστικά απεριόριστες. Οι φωτογραφίσεις συνεχίστηκαν σε Βερολίνο και Νέα Υόρκη, ουσιαστικά τις επαγγελματικές βάσεις του Γιώργου Καλογερόπουλου τα τελευταία τρία χρόνια. Μάλιστα για το συγκεκριμένο project η New York Post έχει ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα της δουλειάς του και ετοιμάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον έλληνα φωτογράφο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved