Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν πιστεύω στον χαβαλέ, ούτε στη σαχλαμάρα»
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: «Δεν πιστεύω στον χαβαλέ, ούτε στη σαχλαμάρα»

Ο Γιάννης Ζουγανέλης απαντά σε όλα με ειλικρίνεια. Τι σημαίνει η σάτιρα στις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες; 

«Δεν πιστεύω στον χαβαλέ, ούτε στη σαχλαμάρα. Ειδικά στις μέρες μας, είναι δυστύχημα για εμάς που ο Αριστοφάνης επακολουθεί να είναι επίκαιρος. Μετά από 2.500 χρόνια διαπιστώνει ότι πολιτικά και κοινωνικά είμαστε σία ίδια χάλια. Γενικότερα, πιστεύω ότι η κωμωδία είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει στη ζωή μας και προσωπικά φροντίζω να την υπηρετώ με τη μέγιστη σοβαρότητα. Επειδή μου έχει δοθεί η ευκαιρία να παίξω πολλούς και διάφορους ρόλους, μακαρίζω την τύχη μου διότι θεωρώ ότι εγώ κάθε βράδυ είμαι κάτι διαφορετικό. Αντίθετα, πολλοί άλλοι ηθοποιοί ό,τι και να κάνουν είναι ίδιοι. Βέβαια, δεν αρνούμαι πως πέφτω κι εγώ στην παγίδα να κάνω πράγματα σε μουσικές σκηνές που είναι σε αντιστοιχία κυρίως με αυτό που περιμένει ο κόσμος από μένα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

-Μήπως η κρίση δημιουργεί νέες απαιτήσεις του κοινού από τους καλλιτέχνες, ένα άλλο ρεπερτόριο σάτιρας;

«Όταν προσπάθησα να περάσω κάποια άλλα πράγματα, ένιωσα πως οι άνθρωποι που είχα απέναντι μου πίστεψαν ότι ήθελα να τους κάνω τον έξυπνο. Η σοβαροφάνεια είναι εχθρός της σοβαρότητας Απόδειξη; Υπάρχουν πολιτικοί που προβάλλονται από τα ΜΜΕ χωρίς να έχουν την παραμικρή σοβαρότητα, χωρίς να έχουν καν τη δυνατότητα να αρθρώσουν στοιχειωδώς πολιτικό λόγο με , νόημα. Κι όμως, αυτοί είναι που προβάλλονται κατά κόρον, αχ είναι άτομα χωρίς έμπνευση, κενά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved