Γιώργος Νταλάρας: «Από τη φύση τους οι νέοι είναι ριζοσπάστες»
Showbiz

Γιώργος Νταλάρας: «Από τη φύση τους οι νέοι είναι ριζοσπάστες»

Tρεις από τους καλύτερους και δημιουργικούς καλλιτέχνες ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και οΓιάννης Κότσιρας, που «αντιπροσωπεύουν» διαφορετικές «γενιές» διατρέχοντας ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, συναντώνται φέτος στη σκηνή της «Ακτής της οδού Πειραιώς».

Ο Γιώργος Νταλάρας μιλά στην εφημερίδα Real για τη συνεργασία τους.

«Με τον Λαυρέντη δεν απέχουμε πολύ ως γενιά κι έχουμε κοινά μουσικά βιώματα. Με τον Λαυρέντη και τους Τερμίτες γνωριστήκαμε το 1982 και είχα τη χαρά να τραγουδήσω τη «Σκόνη» και τις «Αρκούδες», αργότερα το ιστορικό «Διδυμότειχο» και άλλα ωραία τραγούδια. Ξέρει τα μουσικά χούγια ο ένας του άλλου και είμαστε ευτυχισμένοι όταν συνυπάρχουμε. Με τον Γιάννη γνωριστήκαμε πρόσφατα. Πάντα όμως εκτιμούσα την προσήλωση του και τη συνέπεια με την οποία επιλέγει τα τραγούδια του. Δεν καταφεύγει σε ευκολίες, αντιθέτως σέβεται το καλό τραγούδι, τόσο σε στίχο όσο και σε μουσική. Είμαι βέβαιος ότι θα χαρώ αυτό που θα μας συμβεί», λέει στη Real.

Όσο για τι είναι αυτό που του διδάσκουν τα νέα παιδιά; «Από τη φύση τους οι νέοι είναι ριζοσπάστες. Και ο πρώτοι που θα πέσουν στη φωτιά της δημιουργίας. Άρα μόνο να πάρουμε έχουμε από τους νέους. Μακριά από μένα η γκρίνια ότι οι σημερινοί νέοι έχουν χάσει τον δρόμο τους. Η Ιστορία, ναι, μπορεί να κάνει κοιλιά, αλλά αυτό μην το χρεώνουμε στους νέους. Οι νέοι είναι η πυξίδα για να μη χαθούμε στο μέλλον», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved