Λαμπρή εκδήλωση της Unicef στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με οικοδέσποινα την Μαρί Κυριακού
Showbiz

Λαμπρή εκδήλωση της Unicef στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με οικοδέσποινα την Μαρί Κυριακού

Με διπλή ιδιότητα, αυτή της Πρέσβειρας της UNICEF Ελλάδος, αλλά και της παρουσιάστριας της εκδήλωσης, η Μαρί Κυριακού παρουσίασε σε υψηλούς προσκεκλημένους στις Βρυξέλλες, τα αποτελέσματα του κοινού προγράμματος Ε.Ε. και UNICEF #Emergensy lessons για την ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών που βιώνουν έκτακτες ανάγκες.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, σε ειδική αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία και τη συμμετοχή του Κοινοτικού Επιτρόπου Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη ,την Linda McAvan European Parliament Chair Committee on Development ,τον Unicef Deputy Executive Director Justin Forsyth και την Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η Μαρί Κυριακού τους ενημέρωσε και μοιράστηκε τις εμπειρίες της από την επίσκεψή της στο Ζαατάρι , μια από τις μεγαλύτερες κατασκηνώσεις προσφύγων και τις συζητήσεις που είχε εκεί με παιδιά πρόσφυγες. Τη μεγάλη επιθυμία τους να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και πόσο σημαντική είναι για την καθημερινότητα και το μέλλον τους.

Στη συνέχεια κάλεσε τον Πρέσβη της Unicef Σλοβακίας Γιάρο Μπέκρ ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ουκρανία και αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους για την κατάσταση εκεί, ενώ συνομίλησαν με δύο παιδιά από την Ουκρανία και τη δασκάλα τους. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ζωντανή σύνδεση που έγινε με δύο κορίτσια από την Βαγδάτη που μοιράστηκαν τα όνειρά τους και μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Στο πρόγραμμα και την ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών-προσφύγων αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι κύριοι Στυλιανίδης και Forsyth ενώ σε δήλωση της η Μαρί Κυριακού είπε ότι: «Ο σκοπός μας είναι να διακηρύξουμε με κάθε τρόπο και μέσον την ανάγκη εκπαίδευσης των παιδιών που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις. Η εκπαίδευση είναι η ζωή και το μέλλον αυτών των παιδιών».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved