Εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής του Σάββα Γεωργιάδη
Showbiz

Εγκαίνια για την έκθεση ζωγραφικής του Σάββα Γεωργιάδη

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η νέα έκθεση Ζωγραφικής του Σάββα Γεωργιάδη με τίτλο «Women / Γυναίκες» στη Γκαλερί Ευριπίδη.

Τα γυναικεία πορτραίτα του Σάββα Γεωργιάδη εντυπωσίασαν κοινό και κριτικούς και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των συζητήσεων κατά την βραδιά των εγκαινίων.

Τον καλλιτέχνη τίμησε με την παρουσία της η Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης -Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, καθώς επίσης καλλιτέχνες των εικαστικών, συλλέκτες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, αλλά και πολλοί φιλότεχνοι που ακολουθούν πιστά την πολυετή εικαστική του διαδρομή.

Στη νέα του έκθεση ο Σάββας Γεωργιάδης επικεντρώνεται με τρόπο ευλαβικό στα πρόσωπα, τα οποία ζωγραφίζει με ακραία συνέπεια, αναπτύσσοντας μια προσωπική θεωρία για το πορτραίτο, την οποία διακρίνουν έντονα προσωπικά και μεταφυσικά στοιχεία. Πηγή έμπνευσής του, η ταινία του Carl Dreyer «La Passion de Jeanne D’ arc» , του 1928, όπου ο Δανός κινηματογραφιστής χρησιμοποιεί με επαναστατικό τρόπο, για την εποχή του, του, τα κοντινά πλάνα, για να αναδείξει τα πάθη και τις δοκιμασίες της ηρωίδας του.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved