Ξένοι καλλιτέχνες που «έφυγαν» από τη ζωή το 2016
Showbiz

Ξένοι καλλιτέχνες που «έφυγαν» από τη ζωή το 2016

Το 2016 ήταν μία άσχημη χρονιά γιατί σημαντικοί άνθρωποι της μουσικής, των γραμμάτων και των τεχνών κι όχι μόνο, μας αποχαιρέτησαν. Η λίστα των εκλιπόντων είναι κυριολεκτικά ατελείωτη...

 

Ανήμερα Χριστουγέννων άφησε τη τελευταία του πνοή ο George Michael σε ηλικία 53 ετών σκορπίζοντας θλίψη και πόνο στον καλλιτεχνικό χώρο και στους θαυμαστές του. Ο διάσημος τραγουδοποιός βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του ανήμερα τα Χριστούγεννα, στο σπίτι του στο Oxfordshire και όπως ανακοίνωσε ο μάνατζέρ του, έφυγε από ανακοπή καρδιάς.

Ο κιθαρίστας, Rick Parfitt του βρετανικού ροκ συγκροτήματος «Status Quo» άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Ισπανίας μετά από σοβαρή λοίμωξη που αντιμετώπιζε.

Ο Μπέρναντ Φοξ, που έγινε γνωστός από τις σειρές «Hogan’s Heroes» και «Bewitched», άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη σε ηλικία 89 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Η Margaret Whitton, που έγινε γνωστή από τις ταινίες «9,5 Εβδομάδες» στο πλευρό της Kim Basinger και του Mickey Rourke, «Το μεγάλο φαβορί», «Το μυστικό της επιτυχίας μου», «Άνθρωπος χωρίς πρόσωπο», έφυγε σε ηλικία 67 ετών, στο σπίτι της στην Φλόριντα την Κυριακή, έπειτα από σύντομη «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο και του

Η Γκίζελα Μάι η οποία είχε το προσωνύμιο «σοσιαλιστικό αηδόνι» καθώς ήταν άξια εκπρόσωπος του πολιτικού τραγουδιού παγκοσμίως. Άφησε την τελευταία της πνοή πλήρης ημερών, στα 92 της χρόνια και έγινε ευρέως γνωστή για τον σημαντικότερο θεατρικό της ρόλος που ήταν στο «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Ο Keo Woolford , που έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του στη σειρά του CBS, Hawaii Five-0, «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά μετά από βαρύ εγκεφαλικό.


Το Νοέμβριο πέθανε ο Leonard Cohen, Καναδός τραγουδοποιός, ποιητής και λογοτέχνης, που το 2010 τιμήθηκε με Τιμητικό Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

Στα μέσα Oκτωβρίου πέθανε από πνευμονία ο Ντάριο Φο, ο οποίος έχει βραβευτεί και με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997 και σκόρπισε απέραντη θλίψη στην Ιταλία.

Ο 71χρονος Κέρτις Χάνσον πέθανε το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με την αστυνομία ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια. Ήταν σκηνοθέτης της ταινίας «L.A. Confidential» και του «8 Mile».

Τραγικό θάνατο βρήκε στα 54 του ο Domingo Montagner, ο οποίος πνίγηκε σε ποτάμι που γίνονταν τα γυρίσματα πετυχημένης σειράς στη βραζιλιάνικη τηλεόραση.

O Τζιν Γουάιλντερ πέθανε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Στα 82 του χρόνια έφυγε ο κωμικός ηθοποιός.

Ο Marvin Kaplan ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κωμωδία καταστάσεων «Alice» ενώ είχε δανείσει τη φωνή του σε πλήθος χαρακτήρων καρτούν όπως στο Top Cat πέθανε το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Ο Steven Hill άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη στα 94 του χρόνια μετά από λαμπρή πορεία που διέγραψε. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε στο Mission: Impossible TV, «Νόμος και Τάξη».

Ο Βρετανός ηθοποιός Kenny Baker, που έγινε γνωστός για το ρόλο του ως R2-D2 στη σειρά ταινιών Star Wars πέθανε στα 82 του χρόνια, όπου και τον βρήκε νεκρό μέσα στο σπίτι η ανηψιά του

Tην τελευταία του πνοή στα 60 του χρόνια άφησε ο Jerry Doyle που έγινε γνωστός από τη δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας «Babylon 5»

Η πρώτη Λόις Λέιν, η πρωταγωνίστρια της σειράς «Adventures of Superman», που προβλήθηκε από το 1952 έως το 1958, δηλαδή η ηθοποιός Noel Neill πέθανε σε ηλικία 95 ετών.
Άφησε την τελευταία του πνοή στα 86 του χρόνια ο Ιταλός ηθοποιός, Κάρλο Πεντερσόλι, που έγινε γνωστός ως Bud Spencer.

Πέθανε στα 22 της χρόνια μέσα στο νοσοκομείο μετά από μάχη με τον καρκίνο! Ο λόγος για την... 22χρονη υποψήφια Μις Κόσμος του 2014, Yumara Lopez, η οποία πέθανε στο νοσοκομείο Alejandro Davila Bolanos Military, της πρωτεύουσας της Νικαράγουα.

Στα 28 του χρόνια έφυγε από τη ζωή σε τροχαίο ο ηθοποιός, Nick Lashaway, που πρωταγωνιστούσε στη σειρά Girls Lena Dunham.

Ένα ακόμα αγαπημένο του «παιδί» θρηνεί το λαμπερό Χόλιγουντ αφού πασίγνωστη ηθοποιός έχασε τη μάχη με τον καρκίνο η 36χρονη Daisy Lewellyn.

Ο θρύλος της κάντρι μουσικής, Merle Haggard πέθανε ανήμερα των γενεθλίων του στα 79 του χρόνια στο σπίτι του μετά από μάχη που έδινε το τελευταίο χρονικό διάστημα με την πνευμονία.

Άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 88 χρονών η ηθοποιός, Rita Gam σε ηλικία 88 ετών. Πρωταγωνίστησε στην ταινία Night People με τον Gregory Peck, αγαπήθηκε πολύ σε διάφορους ρόλους μέσα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση αλλά και το θέατρο.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 χρονών ο Αμερικανός ηθοποιός Κεν Χάουαρντ, που είχε κερδίσει βραβεία Emmy και Tony.

O γιος του Frank Sinatra, Frank Sinatra Junior άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ βρισκόταν σε τουρ στην Φλόριντα. O 72χρονος έπαθε καρδιακή προσβολή, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς εκεί επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Επίσης, πέθανε ένας από τους αγαπημένους πρωταγωνιστές των ταινιών Rocky. Ο λόγος για τον , που υποδύθηκε τον Tony “Duke” Evers στις ταινίες « Rocky» και τον θυμόμαστε ρόλο του προπονητή αρχικά του Apollo Creed και στη συνέχεια του Rocky Balboa.

Ο «διοικητής Λασάρντ» από τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» άφησε την τελευταία του πνοή ηλικία 98 ετών. Ο λόγος για τον George Gaynes που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε μέσα από τη σειρά των Μπάτσων Σχολή».


Ηθοποιός σκοτώθηκε, όταν χτυπήθηκε στο στομάχι από ένα σπαθί σαμουράι κατά τη διάρκεια μιας πρόβας. Ο λόγος για τον 33χρονο Ντάιγκο Κασίνο, που συμμετείχε μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους του στην πρόβα αυτή, σε ένα στούντιο του Τόκιο σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι NHK.

Πέθανε την ώρα που κοιμόταν. Ο ηθοποιός Abe Vigoda, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία “The Godfather”, «Ο νονός» “έφυγε” άφησε την τελευταία του πνοή στα 94 του χρόνια.

Ο Colin Vearncombe ή Black τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι σε τροχαίο στην Ιρλανδία και μετά από λίγες μέρες κατέληξε και η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook.

Και, ο κιθαρίστας των Eagles, Glenn Frey άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών ο ιδρυτής του συγκροτήματος Eagles, o κιθαρίστας και κιμπορντίστας Glenn Frey.

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών ο Dale Griffin, ιδρυτής αλλά και ντράμερ του συγκροτήματος "Mott The Hoople".O Griffin πέθανε στον ύπνο του, μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του τραγουδιστή David Bowie.

Μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο του φάρυγγα ο σύζυγος, μάνατζερ και μέντορας της Celine Dion, Rene Angelil άφησε την τελευταία του πνοή στις 15 Ιανουαρίου στο σπίτι τους στο Las Vegas σε ηλικία 73 χρονών.

Έφυγε στα 69 του χρόνια ο David Bowie μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο 18 μήνες.

Τον θάνατο του τραγουδιστή επιβεβαίωσε ο ατζέντης του.

Στα 86 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή ο Pat Harrington Jr, ο οποίος έγινε γνωστός από το ρόλο του «Dwayne Schneider» στο «One day at a time». ο ηθοποιός είχε κερδίσει το 1980 «Χρυσή Σφαίρα» και το 1984 βραβείο «Emmy»

Και ο Prince πέθανε μέσα στην έπαυλή του. Σύμφωνα με το TMZ, στις 15 Απριλίου το αεροπλάνο του Prince είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, στην πόλη Μολίν, καθώς μετά την επιστροφή του από συναυλία στην Ατλάντα δεν αισθάνθηκε καλά. Η επίσημη ενημέρωση ήταν πως έπασχε από γρίπη, όμως τώρα τα ξένα μέσα αναφέρουν πως είχε κάνει υπερβολική χρήση ναρκωτικών.

Έξι μέρες πριν είχε βρεθεί αναίσθητος στο ασανσέρ της έπαυλής του στη Μινεσότα και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης Μολίν εξαιτίας υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών. Οι γιατροί του έκαναν ένεση η οποία συνήθως γίνεται για να αντιμετωπιστούν επιπτώσεις από οπιούχα και του ζήτησαν να μείνει στο νοσοκομείο. Οι εκπρόσωποί ζήτησαν ένα ιδιωτικό δωμάτιο αλλά από το νοσοκομείο τους είπαν πως κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν και τότε ο Prince αποφάσισε να ζητήσει εξιτήριο. Τρεις ώρες αφού έγινε η εισαγωγή του στο νοσοκομείο, ο τραγουδιστής έφυγε παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών.
Την επόμενη μέρα εμφανίστηκε σε πάρτι στη Μινεσότα, όπου και ήταν η τελευταία του δημόσια εμφάνιση. Μάλιστα είχε πει στους θαυμαστές του «περιμένετε λίγο πριν "σπαταλήσετε" τις προσευχές σας». Σύμφωνα με την Daily Mail, η τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό ήταν όταν πήγε σε φαρμακείο της πόλης Γουόλγκρινς και ήταν αδύναμος και νευρικός.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved