Έλληνας σχεδιαστής μιλά για την κρίση και την… φυγή του στο εξωτερικό
Showbiz

Έλληνας σχεδιαστής μιλά για την κρίση και την… φυγή του στο εξωτερικό

Η κρίση στην Ελλάδα χτύπησε και εκείνον. Πώς την βίωσε; Τι έκανε για την επιχείρησή του;

«Η κρίση υπάρχει, είναι έντονη, ωστόσο πιστεύω ότι ανέκαθεν οι άνθρωποι σε τέτοιες καταστάσεις έκαναν πράγματα. Κι έτσι πρέπει να γίνεται, γιατί με τον τρόπο αυτό μένεις δυνατός και προχωράς. Η κρίση με άγγιξε, όπως κι εγώ αυτή με τον δικό μου τρόπο, με επιθετική πολιτική. Άνοιξα καινούργιο μαγαζί στο Κολωνάκι και στην Πάτρα και έκανα πράγματα. Η πρώτη αντίδραση στην κατάσταση ήταν το σοκ, εκεί στις αρχές του 2012. «Πάγωσα» μέχρι να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Δεν πίστευα ότι ξαφνικά θα έκλειναν τα μαγαζιά μου και ένιωθα ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσω σε μια αδιέξοδη κατάσταση. Μια μέρα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ανατολικής φιλοσοφίας, στάθηκα σε μια παράγραφο που έγραφε ότι «κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ο κηπουρός αγαπάει τόσο πολύ τα λουλούδια που θέλει να ασχολείται με αυτά». Τότε κατάλαβα ότι αυτό που αγαπώ περισσότερο και μου ταιριάζει είναι η μόδα. Επίσης, ένας πελάτης μου τότε μου είχε πει: «Η μόδα δεν είναι μόνο δικό σας δικαίωμα. Αυτή τη στιγμή έχετε ένα αγοραστικό κοινό που αγαπάει πολύ τις δημιουργίες σας. Δεν έχετε δικαίωμα να του τις στερείτε. Όλους μας αφορά τι έχει να προσφέρει ο καθένας στους γύρω του». Αυτό ήταν πολύ σοφό και κάπως έτσι δεν έμεινα απαθής. Η επιθετική πολιτική που ακολούθησα θεωρώ πως με δικαίωσε. Περιόρισα τα γραφεία, τους χώρους, το προσωπικό. Οι τιμές μου είναι πιο οικονομικές, τόσο στα κοστούμια όσο και στα αρώματα, τα οποία κυκλοφορήσαν. Μάλιστα, έβγαλα μια δεύτερη σειρά ρούχων που την ονόμασα «Αχαΐα», λόγω της καταγωγής μου από την Πάτρα, την οποία μπορούν να αποκτήσουν άνθρωποι με μικρό προϋπολογισμό. Αυτή τη στιγμή συζητάω ώστε να ανοίξω μαγαζιά στην Κωνσταντινούπολη και την Κίνα» τόνισε στην Espresso ο Νίκος Αποστολόπουλος.

-Τι συνέβη με την εταιρία σας στο Παρίσι και περιοριστήκατε πια στην Ελλάδα;

«Ετσι κι αλλιώς ήθελα να επιστρέψω και να ζήσω στην Ελλάδα. Αν και αγαπώ τη Γαλλία, επιθυμούσα να είμαι εδώ, αυτό με κάνει ευτυχισμένο. Το ότι έχω ορμητήριο τη χώρα μου για μένα είναι προνόμιο.»

-Γιατί επιλέξατε τον Κεραμεικό;

«Γιατί πιστεύω ότι είναι το κέντρο, αυτή είναι η αρχαία Ελλάδα, εδώ γίνονταν τα Ελευσίνια μυστήρια, είναι κάτω από την Ακρόπολη και είναι ένα μαγικό μέρος.»

-Tόσο στην πασαρέλα όσο και στην προώθηση των αρωμάτων σας, Rouge και Blue, είδαμε τη Διονυσία Κουκίου στον ρόλο της νέας μούσας σας. Γιατί την επιλέξατε;

«Η Διονυσία μού αρέσει γιατί είναι από την Πάτρα, αγαπώ το σώμα της, βρίσκω αρχαιοελληνικό το προφίλ της, έχει κάτι το ιερατικό, μου αρέσει που δεν είναι πολύ αδύνατη, ενώ είναι και πολύ αισθησιακή, κάτι που αγαπώ στις γυναίκες. Αυτό που επίσης μ' αρέσει -και ετοιμάζομαι να το κάνω- είναι να μετατρέπω απλούς ανθρώπους αλλά και ποδοσφαιριστές σε μοντέλα. Ετσι, οι κολεξιόν μου γίνονται πιο προσεγγίσιμες στον κόσμο.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved