Αγγελική Δαλιάνη: «Δεν πήρα το πτυχίο για να το χρησιμοποιήσω κάπου, αλλά νιώθω πλουσιότερη»
Showbiz

Αγγελική Δαλιάνη: «Δεν πήρα το πτυχίο για να το χρησιμοποιήσω κάπου, αλλά νιώθω πλουσιότερη»

Η Αγγελική Δαλιάνη μίλησε για το πτυχίο που πήρε πρόσφατα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Πρόσφατα ολοκλήρωσες τις σπουδές σου στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, έτσι δεν είναι;

Ναι, πήρα το πτυχίο μου και χάρηκα πολύ, γιατί τελείωσε κι αυτό το κομμάτι, που το είχα βραχνά. Ήμουν στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο χρόνια, αλλά λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, είχα κάνει διακοπή, 10 χρόνια, και τα τελευταία 3-4 χρόνια είπα να το τελειώσω. Πήρα πτυχίο στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο τμήμα Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, είμαι πολιτισμό λόγος! Πήγαμε οικογενειακώς στην ορκωμοσία, στην Πάτρα, γιατί εκεί είναι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ήταν πολύ ωραία, χάρηκα πολύ γιατί έκλεισε κι αυτός ο κύκλος. Είχα πάρει και τη μικρή μαζί, θα το έχανε αυτό; Ο Μάνος δεν ήρθε, πήγα με τον οικογένεια μου, τον πατέρα μου, και τη μάνα και την αδελφή μου.

Πώς αποφάσισες να ακολουθήσεις το αντικείμενο των ανθρωπιστικών σπουδών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο;

Είμαι χρόνια σε αυτό, το είχα αποφασίσει, γιατί αυτά τα μαθήματα μου άρεσαν. Έχει να κάνει και με το θέατρο, γιατί το θέατρο είναι πολιτισμός, και όχι μόνο αυτό. Έχω κάνει ό,τι ιστορία υπάρχει, μουσικής, τέχνης, κινηματογράφου, θεάτρου, λογοτεχνίας, λαογραφίας... Ό,τι έχει να κάνει με τις ανθρωπιστικές σπουδές, τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του.

Υπάρχει περίπτωση να το εξασκήσεις κάποια στιγμή το επάγγελμα;

Δεν θεωρώ απαραίτητα τις σπουδές κι ένα πτυχίο πανεπιστημίου ότι σε εξασφαλίζει και μπορείς να το κάνεις επάγγελμα - σου προσφέρει γνώσεις παραπάνω, για σένα. Το αστείο είναι ότι μου λένε διάφοροι μετά το πτυχίο «Καλή σταδιοδρομία» και τους απαντάω «Ποια σταδιοδρομία, τώρα στα γεράματα;» (Γέλια.) Δεν ξέρω αν θα το χρησιμοποιήσω σε κάτι ή αν θα μου ζητηθεί το συγκεκριμένο πτυχίο κάπου, δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος για να πάρω παραπάνω χρήματα ή να αλλάξω θέση λόγω του πτυχίου. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτεύχθηκε κι αυτός ο στόχος.

Πόσα χρόνια διάβαζες και ασχολιόσουν με αυτό για να καταφέρεις να πάρεις το πτυχίο;

Είχα φτάσει στα μισά, μέχρι το σημείο που άρχισα να κάνω τηλεόραση, μετά έκανα οικογένεια, παιδί, είχα υποχρεώσεις κι έκανα διακοπή. Δεν ήταν εύκολο να συνεχίσω τις σπουδές μου, γιατί είχα βάλει κι άλλους στόχους. Τα τελευταία 3 χρόνια πήρα την απόφαση να κάνω το άλλο μισό και να το τελειώσω. Δεν ήταν εύκολο κομμάτι, ειδικά όταν έχω και άλλα χίλια πράγματα στο μυαλό μου. Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο από τα άλλα πανεπιστήμια. Νιώθω περήφανη που το κατάφερα, γιατί δεν ήταν εύκολη υπόθεση να το συνδυάσω τα 3 τελευταία χρόνια με θεατρικές περιοδείες, με παιδί και με χίλιες δύο άλλες υποχρεώσεις που χρειάζονται χρόνο. Αυτό προσπαθώ να διδάξω και στην κόρη μου, όσο μπορεί να καταλάβει σε αυτή την ηλικία, για να το σκεφτεί, αλλά ίσως το έχει και σαν εικόνα όταν μεγαλώσει, ότι μπορεί με προσπάθεια, επιμονή, θέληση και στήριξη βέβαια να καταφέρει πολλά πράγματα. Δεν πήρα το πτυχίο για να το χρησιμοποιήσω κάπου, αλλά νιώθω πλουσιότερη.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved