Δημοσθένης Παπαδόπουλος: «Ο καλός ηθοποιός είναι μ' έναν τρόπο και σκηνοθέτης»
Showbiz

Δημοσθένης Παπαδόπουλος: «Ο καλός ηθοποιός είναι μ' έναν τρόπο και σκηνοθέτης»

Πόσο προσεγγίζει τα κείμενα βιωματικά και πόσο αντλεί από την ερμηνευτική του διαδρομή ως ηθοποιός ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος;

«Ως σκηνοθέτης καλούμαι κάθε φορά να αφηγηθώ μία ιστορία και αυτό που με αφορά είναι να αφηγούμαι σωστά το παραμύθι. Προσπαθώ να είμαι παιδί. Αθώος και ανοιχτός ως προς το κείμενο, αλλά και ως προς τους συνεργάτες. Το κείμενο, βέβαια, πρέπει να χτυπάει άμα τη αναγνώσει κάποια χορδή μέσα μου. Η ιστορία που διηγείται πρέπει να συνδέεται με κάποιον τρόπο με κάτι δικό μου. Νομίζω ότι μόνο προσωπικά μπορείς να μιλήσεις μέσω της τέχνης.

Ο σκηνοθέτης δηλαδή δίνει τη δική του ερμηνεία στην ιστορία. Βάζει τα δικά του ερωτηματικά. Το γεγονός ότι είμαι και ηθοποιός ίσως βοηθά στη σχέση μου με τους ηθοποιούς. Στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν ξεχώρισα τις δύο αυτές λειτουργίες. Ο καλός ηθοποιός είναι μ' έναν τρόπο και σκηνοθέτης. Και ο σωστός σκηνοθέτης πρέπει να είναι μ' έναν τρόπο και ηθοποιός. Σκηνοθετώντας παρατηρώ επί της ουσίας τον εαυτό μου από έξω», λέει ο ηθοποιός στην εφημερίδα Αυγή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved