Γιώργος Σαμπάνης: «Εγώ τα τραγούδια μου τα δίνω τζάμπα...»
Showbiz

Γιώργος Σαμπάνης: «Εγώ τα τραγούδια μου τα δίνω τζάμπα...»

Εκτός από τραγουδιστής, ο Γιώργος Σαμπάνης είναι και συνθέτης, καθώς μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μεγάλων καλλιτεχνών φέρουν την υπογραφή του.

«Εγώ τα τραγούδια μου τα δίνω τζάμπα... Φέρε μου έναν καλλιτέχνη να σου πει ότι πήρα λεφτά», λέει στην εφημερίδα Secret. Γιατί το κάνει αυτό;

«Γιατί τα τραγούδια δεν είναι ντομάτες και αγγούρια. Είναι τέχνη και δεν μπορώ να τα αξιολογήσω. Αν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα, αν πρόκειται να πεθάνει κανείς, μπορεί να τα πουλήσω. Τώρα δεν υπάρχει λόγος», εξηγεί.

Από τους καλύτερους συνθέτες της γενιάς του, είναι ένα όνομα που έρχεται αμέσως στο μυαλό πολλών συναδέλφων του όταν αναζητούν μια νέα επιτυχία. Γιατί ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός! Είναι όμως εφικτό να λέει πάντα «ναι»;

«Είναι κάποιες συνεργασίες που τιμώ χρόνια, είναι άλλες που τις κάνω για να πειραματιστώ. Δεν είναι όλα μου τα τραγούδια καλά. Γράφω 5-10 τον χρόνο και όσα πιστεύω πως είναι καλά τα δίνω», δηλώνει.

Μια νέα του συνεργασία είναι αυτή με τον Νίκο Οικονομόπουλο, με το τραγούδι «Είναι κάτι λαϊκά». «Έκανα ένα μεγάλο πείραμα με τον Νίκο, που πέτυχε. Δεν μπορώ να το ξέρω όμως από πριν αυτό. Ο Νίκος το ήθελε και το πίστεψε. Αυτό είναι και το μόνο άγχος που έχω: να μην πάρω στον λαιμό μου κάποιον καλλιτέχνη, γιατί τους σέβομαι και δεν θα ήθελα να είμαι υπεύθυνος για μια αποτυχία».

Ελαττώματα έχει; «Είμαι πολύ επίμονος και απόλυτος, είμαι παλιομοδίτης. Ο άντρας είναι άντρας και η γυναίκα, γυναίκα. Έχω κάποιες παραξενιές που δεν ταιριάζουν στην εποχή μας. Ακόμα και στη μουσική είμαι παλιομοδίτης...», εξηγεί.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved