Θάνος και Αλέξανδρος Παϊτέρης: «Και γύφτους μάς έχουν πει και Τσιγγάνους»
Showbiz

Θάνος και Αλέξανδρος Παϊτέρης: «Και γύφτους μάς έχουν πει και Τσιγγάνους»

Είναι αχώριστοι. Στη δουλειά, στο σπίτι, ακόμη και στο «Rising star». O 27χρονος Αλέξανδρος Παϊτέρης και ο 26χρονος Θάνος Παϊτέρης, γιοι του γνωστού τραγουδιστή Βασίλη Παϊτέρη, επιθυμούν να χτίσουν τη δική τους καριέρα, έχοντας ως στήριγμα ο ένας τον άλλον και όχι τις πλάτες του πατέρα τους.

Τα νεαρά αγόρια, με την τσιγγάνικη καταγωγή, βίωσαν τον ρατσισμό στα παιδικά τους χρόνια, παρόλο που η μητέρα τους ήταν «μπαλαμή». Δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και στο μουσικό σόου. Εκεί στάθηκαν δυνατοί και αγέρωχοι on stage τραγουδώντας την αλήθεια τους.

Το μεγάλο παράπονό τους είναι ότι δεν μιλούν τσιγγάνικα. «Δεν μας έμαθε ο πατέρας μας. Δυστυχώς, ξέρουμε μόνο λίγες λέξεις. Είναι φλογερή γλώσσα. Μόνο και μόνο που υπάρχουν Τσιγγάνοι σε όλον τον κόσμο, αυτό τα λέει όλα. Πήγαμε με τον πατέρα μου, που ήταν τότε πρόεδρος της Ένωσης Τσιγγάνων, στη Γαλλία, όπου συναντηθήκαμε με τον ομόλογό του. Μιλούσαν την ίδια γλώσσα -που είναι κοινή με κάποιες μικρές διαφορές- με τον Γάλλο και τον Ισπανό. Ακόμη του παραπονούμαστε ότι δεν μας έμαθε τσιγγάνικα. Δεν έχουμε όση επαφή θα θέλαμε. Μεγαλώσαμε με τη μαμά μας στην Αθήνα, στο κέντρο, από 6 χρονών, από τότε δηλαδή που χώρισαν οι γονείς μας. Ήταν θέμα συγκυριών» αναφέρει ο Θάνος.

Παρόλο που δεν μεγάλωσαν σε καταυλισμό και δεν έχουν χρώμα που να «προδίδει» την καταγωγή τους, οι δύο καλλιτέχνες δεν κρύβουν ότι έχουν νιώσει στη ζωή τους τον ρατσισμό.
«Δεν έχουμε τέτοια εξωτερικά γνωρίσματα, αλλά έχουμε το όνομα. Υπήρχαν και άνθρωποι οι οποίοι δεν ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί. Και τα παιδιά στο σχολείο ήταν σκληρά. Και γύφτους μάς έχουν πει και Τσιγγάνους. Θα συμβεί και αυτό. Δικαίωμα είναι, βέβαια, του καθενός να λέει ό,τι θέλει», λέει ο Αλέξανδρος στην Espresso ενώ ο Θάνος, με τη σειρά του, συμπληρώνει: «Στον στρατό να δεις, όχι από πολλούς, ευτυχώς. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις. Εμείς έχουμε όπλο μας το χιούμορ. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Ευτυχώς οι πιο πολλοί είναι πια ανοιχτόμυαλοι. Υπάρχουν μόνο εξαιρέσεις, με τις οποίες δεν αξίζει και κανένας να ασχοληθεί ή να στενοχωρηθεί. Γενικότερα, δεν έχουμε παράπονο. Πολλοί όταν ακούν το επίθετό μας η πρώτη τους κουβέντα είναι “καλώς τα παιδιά” και αυτοί είναι η πλειονότητα. Αυτό συνέβαινε και όταν ήμασταν μικροί. Ακούμε πάντα καλά λόγια για τον πατέρα μας, όχι γιατί είναι καλός τραγουδιστής, αλλά γιατί είναι ωραίος άνθρωπος» καταλήγει.

Τα δύο αδέλφια εμφανίστηκαν στο πρώτο live του σόου και δεν συνειδητοποίησαν από την αρχή ότι είχαν περάσει τη δοκιμασία.
«Εμείς ήμασταν δοσμένοι στο τραγούδι. Οταν ανέβηκε αρκετά ψηλά ο τοίχος, είδαμε τον κόσμο. Δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει. Αλλά στο τέλος η ικανοποίηση ήταν μεγάλη», λέει ο Αλέξανδρος, ενώ ο Θάνος συμπληρώνει: «Είναι πολύ ωραία η αίσθηση την ώρα εκείνη. Το θέμα, βέβαια, είναι να μην παρασυρθείς. Να πεις το κομμάτι καλά και να μην έχεις τον νου σου αν θα σηκωθεί ή όχι ο τοίχος».

Οταν αποφάσισαν να λάβουν μέρος στο «Rising star» είχαν έναν και μόνο όρο, ο οποίος ήταν απαράβατος: «Ή και οι δύο ή κανένας. Είδαμε ότι είναι κάτι καινούργιο, στο οποίο πάνω απ' όλα είναι κριτής ο κόσμος, και μας άρεσε αυτό. Αλλά μόνο ως ντουέτο θα πηγαίναμε. Αν μας έλεγαν να χωριστούμε, θα τους λέγαμε “ευχαριστούμε πολύ, γεια σας”» επισημαίνει ο Αλέξανδρος και ο αδελφός του υπερθεματίζει: «Πάντα τραγουδούσαμε παρέα. Και τώρα είμαστε μαζί σε έναν καινούργιο χώρο στο Γκάζι, το Αρατε Πύλας, ως ντουέτο. Το τραγούδι “Ανόητες αγάπες” που είπαμε στο παιχνίδι είναι το αγαπημένο μας. Με αυτό ξεκινάμε πάντα το πρόγραμμά μας και στα μαγαζιά που τραγουδάμε. Την πρώτη ώρα λέμε έντεχνα και μετά λαϊκά. Εχουμε ρεπερτόριο για όλα τα γούστα».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved