Χάρης Φραγκούλης: «Εχει στερέψει πολύ το πράγμα»
Showbiz

Χάρης Φραγκούλης: «Εχει στερέψει πολύ το πράγμα»

Για την κατάσταση που βιώνουμε, πώς την αντιμετωπίζει ο ίδιος αλλά και για το αν βλέπει αντιδράσεις, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Χάρης Φραγκούλης.

Πώς αντιλαμβάνεστε την κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα;
«Οχι καλή. Σε συνολικό επίπεδο, βλέπω μια πνευματική κατάπτωση παντού. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία, μεγάλος φόβος, μεγάλη θλίψη. Οπότε αυτό το πράγμα πηγαίνει σε εύκολες ανακουφίσεις, σε σχέση με το τι θέλει ο κόσμος, είτε αυτό λέγεται Τσίπρας είτε αυτό είναι μια παράσταση. Δεν σημαίνει ότι όλα είναι νεκρά, ότι δεν υπάρχει φως. Ετσι κι αλλιώς υπάρχει φως αφού υπάρχει σκοτάδι».

Ποιος είναι αυτός ο φόβος που λέτε;
«Αυτό είναι μια τεράστια συζήτηση. Υπάρχει πια κάτι πολύ έντονο που χτυπάει μέσα μας. "Μάγκες δεν από εκεί... Και δεν κρύβεται πια ότι δεν πάει από εκεί". Το λανθάνον δεν πάει από τα σπίτια και τα αμάξια, δεν αντέχεται άλλο χωρίς πνευματική περιπέτεια».

Βλέπετε αντιδράσεις; Ο κόσμος αντιδρά σε όλο αυτό;
«Οι άνθρωποι αποφεύγουν μετά μανίας οποιαδήποτε συνθετότητα, οποιονδήποτε στοχασμό. Αναζητούμε απαντήσεις, φάρμακα, λύσεις συγκεκριμένες. Εχει χαθεί η κουβέντα. Δεν μπαίνουμε στην περιπέτεια του ομιλείν, σχεδόν είναι απαγορευτικό να μιλάμε. Η χρησιμότητα έχει διαλύσει την εικόνα και τη φαντασία. Εχει στερέψει πολύ το πράγμα. Από την τόση εξυπνάδα και την τόση χρησιμότητα υποφέρουμε πολύ. Χρειάζεται το άσκοπο και η βλακεία πια. Κι αναζητούμε Μεσσίες, να μας σώσει ο Τσίπρας. Αυτός είναι σήμερα ο καπιταλισμός, η χρησιμότητα. Και μας πήγαν στα φάρμακα».

Εννοείτε τα ψυχοφάρμακα, την κατάθλιψη;
«Γιατί έχω κατάθλιψη; Εχουμε γίνει καρικατούρα του εαυτού μας. Ασε να φοβηθούμε, να μελαγχολήσουμε, να στενοχωρηθούμε. Ζούμε την κουλτούρα της χαράς και της θετικότητας, της Αμερικής και της Δύσης. Πρέπει να επιτρέπεται το άσκοπο», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Το Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved