Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία»
Showbiz

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Το θέατρο είναι ψυχοθεραπεία»

Το θέατρο λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία όχι μόνο για τους ηθοποιούς, αλλά και για τους θεατές.

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα κινδυνεύει πια;
«Ναι, κινδυνεύει. Το αναφέρει και το έργο. Βλέπουμε καθημερινά να μεγαλώνει η τάση προς τα ναζιστικά κόμματα, να δυναμώνει ο ρατσισμός, ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε οτιδήποτε το διαφορετικό. Αυτά με τρομάζουν πολύ. Είναι ένας σημαντικός κίνδυνος για τη Δημοκρατία μας»

Δεν υπάρχει ούτε ένας πατριώτης πολιτικός;
«Είναι τρομερή αυτή η μετάλλαξη που παθαίνουν όσοι ασχολούνται με την πολιτική, Στην αρχή ξεκινούν όλοι με αγνές προθέσεις και ιδανικά. Στην πορεία, εγκλωβίζονται μέσα σε ένα σύστημα, που κάθε μέρα σε αναγκάζει σε χιλιάδες μικρούς συμβιβασμούς και σε βάζει σε μια άλλη λογική. Και ο βασικός στόχος σου είναι μόνο πώς θα επανεκλεγείς»

Μήπως κάποιοι πολιτικοί δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ;«Όχι. Μια χαρά κοιμούνται. Περνούν μια κρίση, αλλά μετά κοιμούνται, γιατί πρωταρχικός τους στόχος είναι να κρατηθούν στην εξουσία. Έχουν την ψευδαίσθηση πως κάποια μέρα θα μπορέσουν να διορθώσουν κάτι. Αυτή ίσως είναι και η μεγαλύτερη αυταπάτη, για να χρησιμοποιήσω και τη λέξη που είπε ο Τσίπρας. Ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να το κάνουμε. Αλλά, κάνοντας συνεχώς παραχωρήσεις, ποτέ δεν φτάνεις εκεί που θέλεις»

Τι σας λέει ο κόσμος μετά την παράσταση;
«Ότι του δίνεται η ευκαιρία να εκτονωθεί. Αισθάνεται ότι άκουσε έναν λόγο, από αυτούς που θα ήθελε να ακούσει»

Αυτό μοιάζει λίγο με ψυχοθεραπεία.

«Είναι και λίγο ψυχοθεραπεία. Κωδικοποιούμε όλα αυτά τα πράγματα που ο κόσμος λέει στις παρέες του. Οι θεατές νιώθουν ότι αυτά ήθελαν να πουν και εκείνοι και ταυτίζονται. Και βέβαια δημιουργούνται πολλοί προβληματισμοί, γιατί ο στόχος- της παράστασης δεν είναι να εκτονώσουμε μόνο την οργή ή την αγανάκτηση. Εγείρουμε και έναν προβληματισμό για το πού φταίμε κι εμείς»

Εσείς θα μπορούσατε να γίνετε ποτέ υπουργός;
«Κατηγορηματικά όχι. Δεν έχω την απαιτούμενη ηγετική νοοτροπία, ούτε με ενδιαφέρει. Δεν έχω την ικανότητα για κάτι τέτοιο. Επίσης, έχω μια δουλειά που με γεμίζει χαρά» δήλωσε στο Secret ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved