Belly dancing για εγκύους από την σύζυγο του Λάμπρου Φισφή
Showbiz

Belly dancing για εγκύους από την σύζυγο του Λάμπρου Φισφή

Η σύζυγος του Λάμπρου Φισφή είναι επαγγελματίας χορεύτρια και πρόσφατα έγινε μανούλα. Στη διάρκεια της κύησης ανακάλυψε τα ευεργετικά οφέλη τον χορού της κοιλιάς και αποφάσισε να τα μοιραστεί με τις υποψήφιες μητέρες.

Η Σάρα Τοσκάνο, είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια World Dance με ειδίκευση στον ανατολίτικο χορό από τοRotterdam Foundation for Arts Education της Ολλανδίας.

«Μελετώντας ανακάλυψα ότι οι κινήσεις αυτές προέρχονται από παραδοσιακές τελετουργίες γέννας. Απάλυναν τον πόνο στη μέση των γυναικών σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ενώ κάποιες κίνησης κατά τη διάρκεια της γέννας τους βοηθούσαν να ελέγχουν τις συσπάσεις πριν από τον τοκετό. Ξέρετε, τότε οι γυναίκες γεννούσαν όρθιες ή στα γόνατα και όχι σε κρεβάτι νοσοκομείου. Εγώ σπούδασα χορό στην Ολλανδία όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα Αράβων και Αιγυπτίων και εκεί μυήθηκα στον χορό της κοιλιάς. Κατά τη διάρκεια της δικής μου εγκυμοσύνης ανακάλυψα ότι οι κινήσεις του belly dancing με βοηθούσαν να απαλύνω τους πόνους στη μέση μου και έτσι αποφάσισα να μελετήσω περαιτέρω τον χορό της κοιλιάς. Χόρευα μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης μου και γι' αυτό αποφάσισα να το διδάξω σε μέλλουσες μαμάδες. Εχω δημιουργήσει τάξη όπου μπορείς να παρακολουθείς μία φορά την εβδομάδα και κάθε φορά να μαθαίνεις κάτι παραπάνω, αλλά μπορούν να έρχονται και νέες, μαθήτριες, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη παρακολούθηση. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάνει χορό οι μαθήτριες» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved