Πετρούλα Κωστίδου: «Δεν υπάρχει υγιής σχέση χωρίς ελευθερία»

Πετρούλα Κωστίδου: «Δεν υπάρχει υγιής σχέση χωρίς ελευθερία»

Για την επτάχρονη σχέση της και πώς νιώθει μέσα σε αυτήν, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη της η Πετρούλα Κωστίδου.

Έχεις 7 χρόνια σχέση. Ωστόσο, σου αρέσει όταν σε φλερτάρουν άλλοι άντρες; Σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση;
«Σίγουρα σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και νιώθεις ωραία. Είναι ωραίο συναίσθημα αυτό»

Είσαι 27 ετών. Πώς κατάφερες να έχεις μία επταετή σχέση;
«Από τότε που έλεγα τον καιρό... Ήμασταν συμμαθητές, χρόνια κολλητοί κι αυτός με γούσταρε πολύ. Εγώ ποτέ δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα και γενικώς δεν ασχολιόμουν με τους άντρες. Είχα αλλού το μυαλό μου. Μία μέρα έρχεται στο σπίτι μου στην Αθήνα κι έγινε το καλό. Από τότε είμαστε μαζί»

Δεν φοβήθηκες μήπως χαλάσετε τη φιλία σας;
«Εκείνη τη στιγμή δεν το σκέφτεσαι. Παίρνεις το ρίσκο. Είχαμε χημεία σε πολλά επίπεδα και παράλληλα διατηρήσαμε την ελευθερία μας»

Υπάρχει ελευθερία μέσα σε μία σχέση;
«Δεν υπάρχει υγιής σχέση χωρίς ελευθερία. Η αληθινή αγάπη είναι πάντα ελεύθερη. Αν βάλεις όρους, περιορισμούς και προϋποθέσεις, δεν είναι αγάπη. Είναι κτητικότητα. Άλλο πράγμα. Να ξέρεις να αγαπάς εσένα και τον άλλον. Δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε χωρίς όρους και δεν ξέρουμε να ζούμε χωρίς φόβο»

Ναι, αλλά ο έρωτας δεν περιλαμβάνει και την κτητικότητα;
«Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Το ότι κάποιοι βιώνουν το ανώριμο αυτό συναίσθημα, η πλειοψηφία της ανθρώπινης φυλής, δεν σημαίνει ότι είναι και το φυσικό ή το λογικό. Το θέμα είναι πόσο έχεις δουλέψει μέσα σου. Όσο περισσότερο ζηλεύεις -με την κακή έννοια- τόσο φθείρεσαι», λέει η ίδια στο Down Town Κύπρου.